Programează-te acum!

De ce este important să realizăm o igienizare dentară o dată la 6 luni

Bun venit pe blogul clinicii stomatologice Smile Dental Spa din București! Astăzi vom discuta despre unul dintre cele mai importante aspecte ale sănătății orale: procesul de igienizare dentară și de ce ar trebui să o realizăm o dată la șase luni.

Ce reprezintă o igienizare dentară?

Igienizarea dentară profesională, cunoscută și sub denumirea de detartraj și periaj profesional, este un proces efectuat de medicii stomatologi sau de igieniștii dentari pentru a îndepărta placa bacteriană și tartrul acumulat pe dinți și sub linia gingivală. Această procedură nu poate fi realizată eficient doar prin periajul zilnic și folosirea aței dentare acasă.

 

pacient in timpul unei sedinte de igienizare dentare complete cu airflow

De ce este importantă igienizarea dentară regulată?

1. Prevenirea cariilor dentare

Placa bacteriană este un biofilm lipicios sau o acumulare de bacterii care se formează constant pe dinți. Când nu este îndepărtată în mod regulat, aceasta poate duce la apariția cariilor dentare. Igienizarea profesională elimină complet placa bacteriană, reducând riscul de carii.

2. Prevenirea bolilor gingivale

Bacteriile din placa bacteriană nu afectează doar dinții, ci și gingiile. Dacă nu este tratată, gingivita (inflamația gingiilor) poate evolua în boala parodontala, o afecțiune mai gravă care poate duce la pierderea dinților. Igienizarea dentară previne aceste probleme prin îndepărtarea tartrului și a bacteriilor subgingivale.

3. Respirație proaspătă

Respirația urât mirositoare (halitoza) este adesea cauzată de acumularea de placă bacteriană și tartru. Prin igienizarea dentară regulată, aceste acumulări sunt îndepărtate, asigurându-vă o respirație proaspătă și plăcută.

4. Menținerea unei danturi sănătoase

O igienizare dentară completă nu doar curăță dinții, ci și permite medicului dentist să identifice eventualele probleme dentare în stadii incipiente. Astfel, puteți preveni complicațiile grave și costisitoare pe termen lung.

5. Îmbunătățirea aspectului zâmbetului

Igienizarea profesională ajută la îndepărtarea petelor superficiale cauzate de alimente, băuturi sau fumat, oferindu-vă un zâmbet mai strălucitor și mai sănătos.

De ce o dată la 6 luni?

Frecvența ideală

Asociațiile stomatologice internaționale recomandă realizarea igienizării dentare o dată la șase luni pentru majoritatea persoanelor. Această frecvență ajută la menținerea sănătății orale optime și previne acumularea excesivă de placă și tartru.

Adaptat nevoilor individuale

În funcție de starea de sănătate orală, unele persoane ar putea avea nevoie de igienizări mai frecvente. La Smile Dental Spa, cabinet stomatologic din București sector 4, evaluăm fiecare pacient în parte și stabilim un plan personalizat de îngrijire.

Programează-te acum la Smile Dental Spa București!

Mulți pacienți devin nervoși cu câteva minute înainte de o igienizare dentară profesională. Dar, de fapt, acest proces este unul dintre cele mai simple și mai puțin invazive tratamente dentare pe care le veți experimenta vreodată. Dentistul sau igienistul dentar va folosi o combinație de instrumente manuale (scalere și clești) și instrumente ultrasonice pentru a îndepărta placa bacteriană și tartrul acumulat pe dinți și sub gingii. Pe parcursul procesului, poate exista uneori o ușoară sensibilitate a dinților. Cu toate acestea, la finalul curățării, veți simți dinții netezi și mulți pacienți spun că nu a fost atât de deranjant pe cât se așteptau.

Mai multe detalii despre igienizarea dentară realizată in clinica noastră puteți citi aici.

 Programați o întâlnire la Smile Dental Spa București pentru a experimenta o curățare dentară ca niciodată și cu siguranță veți fi mulțumiți de rezultat. 

La Smile Dental Spa, cabinet stomatologic din Sector 4 București, ne dedicăm sănătății și bunăstării orale a pacienților noștri. Echipa noastră de profesioniști este pregătită să vă ofere cele mai bune servicii de igienizare dentară, utilizând echipamente moderne și tehnici avansate.

Nu așteptați până când apare o problemă! Programați-vă acum pentru o igienizare dentară și bucurați-vă de un zâmbet sănătos și strălucitor. 

Sănătatea orală este esențială pentru bunăstarea generală, iar igienizarea dentară regulată este un pas crucial în menținerea acesteia. Vă așteptăm cu drag la Smile Dental Spa București!