Programează-te acum!

PREȚ PACHET COMPLET IGIENIZARE DENTARĂ PROFESIONALĂ 350 lei

Pachetul include: detartraj dentar cu ultrasunete + periaj profesional + Air flow Premium by Kavo®

Ce este tartrul dentar și de ce avem nevoie de detartraj dentar o dată la 6 luni?

Tartrul dentar este o acumulare dură și mineralizată de plăci bacteriene și săruri minerale care se formează pe suprafața dinților. Această acumulare se produce în principal din cauza depunerilor de placa bacteriana, care conține bacterii și resturi alimentare.

Există mai multe motive pentru care este recomandat detartrajul dentar o dată la 6 luni:

 • Prevenirea bolilor gingivale: Tartrul dentar irită gingiile și poate duce la inflamație și sângerare gingivală. Dacă tartrul nu este îndepărtat, acesta poate duce la afecțiuni gingivale mai grave, cum ar fi gingivita și parodontita.

 • Prevenirea cariilor dentare: Tartrul dentar creează un mediu favorabil pentru bacterii, care pot produce acizi ce atacă smalțul dentar și pot duce la apariția cariilor dentare.

 • Îmbunătățirea aspectului estetic: Tartrul dentar este vizibil ca o depunere galbenă sau maro pe dinți, afectând aspectul estetic al zâmbetului.

 • Menținerea sănătății generale: Problemele dentare, cum ar fi infecțiile gingivale sau cariile, pot avea un impact negativ asupra sănătății generale. De exemplu, afecțiunile gingivale netratate pot fi asociate cu afecțiuni sistemice, cum ar fi bolile cardiovasculare și diabetul.

Prin efectuarea unei ședințe de detartraj regulat, la fiecare 6 luni, se menține o igienă orală optimă și se previn afecțiunile dentare și gingivale. O ședință de detartraj si periaj are un preț de 250 de lei.

Ce este un detartraj dentar cu ultrasunete?

Detartrajul dentar cu ultrasunete este o tehnică folosită în stomatologie pentru îndepărtarea tartrului și a plăcii bacteriene de pe suprafața dinților. Acest proces numit detartraj implică utilizarea unui dispozitiv special numit scaler cu ultrasunete.

Scalerul cu ultrasunete funcționează prin generarea unor unde sonore de înaltă frecvență (ultrasunete) care sunt transmise printr-un vârf metalic al aparatului. Acest vârf vibrează rapid și generează unde de șoc care desprind tartrul și placa bacteriană de pe suprafața dinților.

Avantajele procedurii de detartraj dentar cu ultrasunete includ:

  • Eficiență crescută: Ultrasunetele permit îndepărtarea tartrului mai eficient și mai rapid decât instrumentele manuale.
  • Confort sporit: Vibratiile generate de ultrasunete pot fi mai puțin inconfortabile și mai puțin zgomotoase comparativ cu tehnicile tradiționale de detartraj.
  • Acces la zone dificile: Scalerul cu ultrasunete este eficient în îndepărtarea tartrului de pe suprafețele dentare dificil de accesat, cum ar fi spațiile interdentare sau subgingivale.

 

Procedura de detartraj dentar cu ultrasunete este o tehnică sigură și eficientă, utilizată frecvent în cabinetele stomatologice pentru menținerea sănătății orale și prevenirea problemelor dentare. 

Beneficii detartraj- igienizare dentară

 • Curățare în profunzime;
 • Prevenirea cariilor dentare;
 • Prevenirea bolilor gingivale;
 • Respirație proaspătă;
 • Păstrarea sănătății generale.

 • Prin urmare, igienizarea dentară profesională contribuie la menținerea sănătății generale
  la un preț foarte accesibil.

  Ce este un periaj dentar profesional?

  La Smile Dental Spa periajul dentar profesional este efectuat doar de medici stomatologi. Periajul dentar profesional este diferit de periajul dentar de rutină pe care îl faci acasă.

  Periajul dentar profesional este o procedură în timpul căreia se curăță și se periază dinții pentru a îndepărta placa bacteriană, tartrul, resturile alimentare și petele. Acest periaj se realizează cu ajutorul ajutorul unui instrument rotativ și a unei pastă de polizare special formulate. Aceasta ajută la îndepărtarea petelor și a resturilor, conferind dinților un aspect mai strălucitor. Este recomandat să faci un periaj dentar profesional cel puțin o dată la 6 luni pentru a menține sănătatea orală. 

  Ce este o igienizare dentară profesională?

  Igienizarea dentară se referă la procesul complet de curățare a dinților și a cavității bucale. Aceasta este efectuată de medicul stomatolog în cadrul unei proceduri numite igienizare dentară profesională, care include trei etape importante: detartraj dentar, air flow și periaj profesional. Scopul acestei igienizări este de a curăța în profunzime dinții și de a îndepărta depunerile de placă bacteriană și tartru.

  Două dintre cele mai comune afecțiuni orale sunt caria dentară și boala parodontală, ambele având ca principală cauză acumularea de placă bacteriană și tartru. Neglijarea acestor afecțiuni poate duce la pierderea dinților, motiv pentru care tratamentul și prevenția sunt esențiale.

   

  Igienizare dentară profesională cu AIRFLOW Premium Kavo®

  La Smile Dental Spa va oferim cea mai modernă și eficientă metodă de igienizarea cu AIRFLOW. Igienizarea cu AIRFLOW este o tehnică de curățare dentară profesională ce implică utilizarea unui dispozitiv special care utilizează un jet de apă, aer comprimat și pulbere abrazivă pentru îndepărtarea depunerilor de pe suprafața dinților și din zonele greu accesibile.
  Beneficiile igienizării cu airflow includ:
 • Îndepărtarea eficientă a petelor și a depunerilor: Jetul de apă și pulberele abrazive utilizate au capacitatea de a îndepărta petele de pe suprafața dinților, precum și depunerile de cafea, ceai, fumat sau alte substanțe care pot cauza decolorarea dinților;
 • Curățare în profunzime: Tehnica airflow permite curățarea în zonele greu accesibile, cum ar fi spațiile interdentare și marginile gingivale;
 • Îmbunătățirea aspectului estetic: Igienizarea cu airflow poate ajuta la îmbunătățirea aspectului estetic al dinților prin îndepărtarea petelor și a depunerilor care pot face dinții să arate îngălbeniți sau murdari;
 • Respirație proaspătă;
 • Confort și non-invazivitate: Igienizarea cu airflow este o procedură non-invazivă și confortabilă pentru pacienți. Nu implică utilizarea instrumentelor ascutite sau a anesteziei și poate fi efectuată fără durere.
 • Ce preț are o ședință completă de profilaxie / detartraj?

  Prețul pentru o ședința completă de detartraj / igienizare dentară profesională realizată de către medicul stomatolog este de 350 lei si include:

  • detartraj dentar cu ultrasunete;
  • periaj profesional;
  • airflow premium by Kavo®
  Catalin Lopata
  Catalin Lopata
  2024-02-28
  Echipa faina si servicii de calitate. Recomand!
  Daniel Popa
  Daniel Popa
  2024-02-28
  Recomand cu încredere, personal amabil, mă întorc de fiecare dată cu drag.
  suntdumi
  suntdumi
  2023-12-23
  Recomand cu cea mai mare încredere aceasta clinică. Dna. Doctor Ana Maria Ghidan s-a ocupat de problemele mele și cu ajutorul ei am scăpat de aceasta frică.
  Adrian B
  Adrian B
  2023-12-20
  Recomand clinica deoarece medicii aleg sa prelungeasca viata unui dinte natural in loc sa il inlocuiasca.
  Maria
  Maria
  2023-12-18
  Recomand cu drag clinica Smile Dental Spa. Domnișoara doctor Marin Diana este o persoană extraordinară, simpatică comunicativă și empatică cu pacientul. Explică fiecare pas ce îl face în timpul actului medical. Oferă detalii suplimentare, răspunzând la toate neclaritățile pe care pacientul le are. De asemenea, toată echipa este primitoare, profesionistă și zâmbitoare.