Programează-te acum!

TRATAMENTE DE URGENȚE STOMATOLOGICE SECTOR 4

Dacă simți că te doare, te-ai umflat, un dinte sau o lucrare s-a fracturat atunci cu siguranță ai nevoie să faci o vizită la stomatolog!

Tratamente de urgențe stomatologice

Tratamentele de urgență stomatologice sunt proceduri medicale rapide și eficiente, concepute pentru a gestiona și trata situațiile dentare critice care necesită intervenții imediate. Aceste tratamente se adresează pacienților care se confruntă cu dureri severe, inflamații, sângerări sau alte probleme stomatologice acute. Printre cele mai frecvente tratamente de urgență stomatologice se numără tratarea infecțiilor dentare, extracțiile dentare urgente, gestionarea fracturilor dentare sau a altor leziuni ale dinților și a gestionării durerilor de dinți severe.

Personalul medical experimentat și echipamentul adecvat permit abordarea rapidă și precisă a acestor situații, asigurând pacienților un confort imediat și prevenind potențialele complicații pe termen lung.

Urgente stomatologice- Pulpita

Din categoria tratamente de urgență stomatologică, cea mai frecventă afecțiune pentru care se prezintă pacienții la medicul stomatolog este pulpita. 

Pulpita este banala durere, care fie se accentuează la rece sau la cald, fie cedează.

Când aveți o carie și aceasta se asociază cu dureri, cel mai bine prezentați-vă la medic. 

Tratamentul antibiotic sau antiinflamator pe care încercați de multe ori să îl substituiți tratamentului stomatologic este total ineficient, singura manoperă care asigură calmarea durerilor fiind extirparea (îndepărtarea) nervului. 

Această procedură este nedureroasa, se face obligatoriu cu anestezie locală în prealabil!

Urgente stomatologice- Abcesul dentar

O altă afecțiune din categoria tratamente de urgență stomatologică este abcesul dentar. Este reprezentat de o infecție ce apare la baza dintelui sub forma unei “umflături”. 

Zona unde apare abcesul este deformată, dureroasă, mai roșie și se asociază uneori și cu durerea la nivelul dintelui care a provocat abcesul.

Medicul stomatolog va diagnostica de îndată problema și îți va trata abcesul prin perforarea zonei tumefiate (bineînțeles după efectuarea unei anestezii locale), astfel încât să dreneze colecția purulentă. 

După aceasta îți va recomanda tratament antibiotic și antiinflamator și aplicarea de comprese locale reci.

Într-o altă ședință va urma tratamentul dintelui care a dus la apariția abcesului.

Tratamentul presupune fie păstrarea dintelui, cu efectuarea unor ședințe seriate la nivelul nervului dentar, fie extracția dintelui și, în funcție de caz, inserarea unui implant dentar. La Smile Dental Spa colaborăm cu cele mai renumite mărci de implanturi dentare Mis, Bredent, Zimmer.

Tratament de urgență stomatologică: plomba

Obturația coronară (plomba)- Plomba este unul dintre tratamentele de urgență stomatologică întâlnite foarte des. Obturaţia coronară este o metodă de reconstrucție a unui dinte afectat de carii, pentru a-i reda funcția şi forma. Când execută o obturaţie, medicul dentist îndepărtează țesutul dentar afectat, apoi astupă cavitatea cu material de obturație, cunoscut sub numele de plombă. Prin sigilarea spațiilor de pătrundere a bacteriilor, obturația poate preveni evoluţia cariilor dentare.
De multe ori, tratamentul de obturație coronară se poate realiza într-o singură ședință, dacă medicul constată o carie superficială. Pentru cazurile de carie profundă, poate fi nevoie de tratament și obturație definitivă după mai multe ședințe de aplicare a unui pansament cu rolul de a sigila și trata zona afectată.

Tratamente de urgente stomatologice: extirparea nervului si fractura dentară

Extirparea nervului este o afecțiune care se încadrează în tratamente de urgente stomatologice.
Extirparea nervului presupune o intervenție care are ca și consecință devitalizare dinților. Este o manevră care necesită multă îndemânare din partea stomatologului, nu este dureroasă, efectuându-se sub anestezie.
Pe scurt, extirparea unui nerv presupune apoi curățarea canalelor radiculare, pregătirea lor, sterilizarea și obturarea definitivă. Dacă medicul stomatolog constată că nervul trebuie extirpat și apoi efectuat un tratament de canal, acest lucru înseamnă că dintele poate fi salvat.
Tratamentul de canal se poate efectua în una sau mai multe ședințe.
Fractura dentară este o altă afecțiune ce se poate încadra la tratamente de urgente stomatologice. Fractura dentară reprezintă o problemă comună în domeniul stomatologic și se referă la ruperea sau fisurarea dinților. Aceasta poate fi cauzată de traumatisme, obiceiuri dăunătoare (cum ar fi mușcatul obiectelor tari) sau carii dentare netratate. Simptomele unei fracturi dentare pot varia de la durere ușoară sau sensibilitate la masticație până la dureri acute și sângerări gingivale. Tratamentul depinde de gravitatea fracturii și poate include obturații dentare, coroane sau tratamente de canal.
Este important să se adreseze cât mai curând posibil unui dentist pentru a evalua și trata fractura dentară, prevenind astfel complicații ulterioare și protejând sănătatea dentară pe termen lung.

Nu amânați să vă rezolvați problemele dentare! Echipa noastră experimentată este aici pentru a vă oferi tratamente de urgente stomatologice prompte și eficiente. Programați acum o consultație pentru a primi ajutorul de care aveți nevoie și pentru a reveni la un zâmbet sănătos și fericit!

urgente stomatologice cu laser Epic X
Alexandra Dumitrescu
Alexandra Dumitrescu
2024-06-25
Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.
Oameni profesionisti si primitori, m au ajutat cand aveam nevoie de o obturație. Preturile decente, curațenie si ce m-a impresionat placut a fost ca am primit consultatie ptr fiecare dinte in parte si mi s a spus ce probleme are si schema de tratament. Asta nu am mai intalnit la alte cabinete si mi a placut enorm ca si au rupt din timp sa mi faca o evaluare generala. Il recomand pe dr Botoaca Constantin deoarece mi a raspuns la toate intrebarile si a lucrat extrem de fin in cele 2 sedinte pe care le am avut pana acum.
Arina Dobre
Arina Dobre
2024-06-18
Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.
Ador acest loc si mereu ma face sa ma simt bine si neinfricata!
Ina Maxim
Ina Maxim
2024-06-17
Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.
Recomand celor cu frică de dentist și cu experiențe nu prea bune în alte locuri. Cabinetul nu "miroase" a dentist, scaune comode, iar doamna doctor Diana Marin este minunată, este tânără, prietenoasă, profesionistă, comunică și poți întreba orice. Pentru mine, să tot revin până am rezolvat tot ce aveam de rezolvat a fost un miracol. Pentru care îi mulțumesc! ????
Catalin Lopata
Catalin Lopata
2024-02-28
Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.
Echipa faina si servicii de calitate. Recomand!
Daniel Popa
Daniel Popa
2024-02-28
Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.
Recomand cu încredere, personal amabil, mă întorc de fiecare dată cu drag.
suntdumi
suntdumi
2023-12-23
Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.
Recomand cu cea mai mare încredere aceasta clinică. Dna. Doctor Ana Maria Ghidan s-a ocupat de problemele mele și cu ajutorul ei am scăpat de aceasta frică.
Adrian B
Adrian B
2023-12-20
Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.
Recomand clinica deoarece medicii aleg sa prelungeasca viata unui dinte natural in loc sa il inlocuiasca.