ProgramL – V: 9.00 – 20.00

Programeaza-te acum! 0760257337 / 0722834570

Chirurgie Oro Maxilo Faciala- Chirurgie Dentara

Clinica stomatologica Smile Dental Spa dispune de doua sali complet utilate cu echipament modern pentru chirurgie Oro Maxilo Faciala sau chirugie dentara.  Astfel se asigura conditii de asepsie pentru desfasurarea urmatoarelor interventii chirurgicale:

chirurgie oro maxilo faciala- chirurgie dentara

Extractia dentara

Ce este o extracție dentară?

Cea mai intalnita operatiune de chirurgie dentara este extractia dentara. O extracție dentară implică eliminarea completă a unui dinte din gura dvs.
Există mai multe motive pentru care medicul dentist poate recomanda extractia dentara, cum ar fi:
– Existenta cariilor dentare prea avansate, dintele nemaiputand fi slavat.
– Boli ale gingiilor (parodontoza)
– Dinte fracturat si care nu mai poate fi restaurat
– Dinți aglomerati
– Molari de minte afectati

Cum se desfasoara o extractie dentara?

Medicul dentist va amorti prima zona din jurul dintelui sau dinților, fie folosind un anestezic local fie diferite opțiuni de sedare disponibile. Medicul dentist va fi în măsură să vă sfătuiască care este cea mai potrivita metoda de eliminare a durerii in timpul procedurii. Odată ce anestezicul a fost administrat, ar trebui să nu simțiți niciun disconfort în timpul extracției.

Medicul dentist poate constata ca va fi necesar sa elimine tesut osos dacă acesta este afectat. Acesta este un eveniment comun in cazul molarilor de minte. Utilizarea forceps-ului dentar are rolul de a mobiliza usor dintele înainte și înapoi pentru a slăbi fixarea in maxilar și ligamentele. In unele situatii, poate fi necesar ca dintele să fie eliminat în bucăți.
Odată ce dintele este eliminat, un cheag de sange se va forma și medicul dentist va plasa tifon pe locul de extracție pentru a ajuta la oprirea sângerarii. Uneori, se pot folosi cusături pentru a ajuta la procesul de vindecare.

Ingrijire – sfaturi utile pentru pacienti:

– Evitați orice activități fizice intense pentru cel puțin 24 de ore după tratamentul
cu analgezicele prescrise de medical specialist;
– Evitați atingerea locului de extracție cu limba;
– Dupa tratament, se aplică compresa cu apa rece pe față pentru intervale de zece minute pentru a ajuta zona inflamata sa isi revina;
– Evitați clătirea gurii timp de 24 de ore după tratament pentru a evita desprinderea cheagului de sânge format pe locul extracției;
– Daca fumati, încercati să evitati acest lucru până la vindecarea completa;
– Continuati să va spalati pe dinti și folositi ata dentara ca de obicei, dar evitati locul extracției. Igiena bucala potenteaza vindecarea.

Dacă sângerarea persistă după primele 24 de ore de tratament post- extractie, contactați medicul dentist!