Programează-te acum!

STOMATOLOGIE COPII- Dentist copii- BUCUREȘTI SECTOR 4

Zâmbete sănătoase pentru copii: Stomatologie specializată și experiențe plăcute!

Ce este pedodonția sau stomatologie pentru copii?

Pedodonția sau stomatologie copii este o ramură a stomatologiei care se ocupă de îngrijirea și tratamentul dentar al copiilor. Este denumită și odontopediatrie sau stomatologie pediatrică. 

Pedodontul sau dentistul de copii se preocupă de sănătatea orală a copiilor și oferă servicii dentare preventive și curative adaptate vârstei acestora. El își îndrumă pacienții și părinții în ceea ce privește igiena orală corectă, nutriția adecvată, utilizarea corectă a pastei de dinți și a aței dentare și alte aspecte legate de sănătatea orală.

Un aspect important al specializării stomatologie copii este abordarea adecvată a copiilor, având în vedere că aceștia pot fi anxioși sau pot avea frică de vizitele la dentist. Pedodonții, dentistii specializati in tratatarea copiilor, sunt instruiți pentru a lucra cu copiii și pentru a-i ajuta să se simtă confortabil și în siguranță în timpul tratamentelor de stomatologie pentru copii.

Dr. Ana Maria Ghidan este medicul nostru pedodont, dentistul nostru pentru copii, un medic pedodont dedicat cu dragoste și grijă în tratarea copiilor. Ea este expertă în asigurarea unui zâmbet sănătos și frumos pentru micuții noștri pacienți. Cu abordarea ei plină de afecțiune și atenție, Dr. Ghidan, dentist copii, reușește întotdeauna să facă ca fiecare copil să plece zâmbind și fericit din cabinetul nostru. 

Stomatologie copii sector 4- dentist copii- tratamente pedodonție

Tratamentele stomatologie pentru copii variază în funcție de nevoile și afecțiunile specifice ale copiilor. Iată câteva dintre tratamentele comune în stomatologie pentru copii:

  1. Examinări dentare și evaluări: Medicul pedodont, dentist pentru copii,  efectuează examinări periodice pentru a verifica starea generală a sănătății orale a copilului și pentru a identifica eventualele probleme dentare.

  2. Curățare dentară profesională: În timpul unei vizite de rutină, medicul pedodont, dentistul pentru copii, poate realiza o curățare dentară profesională pentru a îndepărta placa bacteriană și tartrul de pe suprafața dinților copilului.

  3. Sigilarea dentară: Acest tratament implică aplicarea unui strat subțire de rășină sau material special pe suprafețele ocluzale ale dinților permanenți, pentru a preveni formarea cariilor. Sigilarea dentară ajută la protejarea dinților de acțiunea bacteriilor și a alimentelor.

  4. Tratamentul cariilor: Dacă un copil dezvoltă o carie, medicul pedodont poate realiza o obturație dentară. Procedura implică îndepărtarea țesutului afectat și umplerea cavitații rezultate cu un material de obturație, cum ar fi compozitul sau amalgamul.

  5. Endodonție pediatrică: În cazul în care caria a afectat pulpa dentară, poate fi necesar un tratament de endodonție pentru a trata sau salva dintelui. Procedura implică îndepărtarea nervului și a țesutului pulpar afectat, urmată de umplerea și sigilarea canalului radicular.

  6. Tratamentul traumatismelor dentare: Dacă un copil suferă o traumă dentară, cum ar fi o fractură sau o cădere a unui dinte, medicul pedodont, dentistul pentru copii,  poate evalua și trata leziunea, folosind metode precum reconstrucția dintelui fracturat sau reimplantarea dintelui.

  7. Extracții dentare: În cazurile în care un dinte de lapte sau un dinte permanent trebuie extras, medicul pedodont poate efectua extracția dentară, asigurându-se că procedura este cât mai puțin invazivă și confortabilă pentru copil.

Acestea sunt doar câteva exemple de tratamente utilizate în stomatolgie pentru copii. În funcție de nevoile individuale ale copilului, medicul pedodont, dentist copii, poate recomanda și alte intervenții sau tratamente specifice pentru a asigura sănătatea orală a copilului.

Prețuri tratamente stomatologie copii


Consultație primară si plan de tratament 175 lei;
•  Sigilare dinți temporari - 150 lei;
Sigilare dinți permanenți - 200 lei;
Obturație dinți temporari - 150 lei;
Tratament endodontic pe dinți temporari - 180 lei;
•  Extracție dinți temporari (cu anestezie) - 150 lei;

Cum va fi tratat copilul de către medicul pedodont, dentist copii?

La Smile Dental Spa tratamentele de stomatologie pentru copii sunt realizate de medicul pedodont (dentist copii). Dentistul pentru copii abordează un copil venit la consultație cu o atitudine prietenoasă și relaxată. Ei se asigură că atmosfera din cabinet este plăcută și confortabilă pentru copil, utilizând culori vesele și jucării distractive.
Dentistul pentru copii începe prin a vorbi cu copilul într-un mod empatic și răbdător. Ei își adresează întrebări despre dinții copilului și ascultă cu atenție orice temeri sau nelămuriri pe care le-ar putea avea.
Pentru a face consultația mai distractivă, medicul pedodont poate folosi jocuri sau tehnici distractive. El poate utiliza oglinzi speciale sau povestiri despre personaje speciale pentru a implica copilul în proces.
Medicul pedodont, dentist copii, respectă ritmul copilului și îi permite să facă pauze sau să se oprească dacă este necesar. El explică pas cu pas procedurile care urmează să fie realizate și asigură copilul că nu vor simți durere sau disconfort excesiv.
La finalul consultației, medicul pedodont reafirmă cooperarea și curajul copilului și poate oferi recompense mici, cum ar fi autocolante sau mici cadouri, pentru a le arăta aprecierea lor.
În ansamblu, medicul pedodont (dentist copii) se străduiește să creeze o experiență plăcută și lipsită de stres pentru copil, prin intermediul unei abordări empate și pline de bunăvoință.

La ce vârstă trebuie adus un copil prima dată la
o consultație de stomatologie copii?

Este recomandat ca un copil să fie dus la primul consult stomatologic în jurul vârstei de un an, sau la aproximativ 6 luni de la erupția primului dinte de lapte. Această vizită inițială la un dentist de copii are ca scop evaluarea stării de sănătate orală a copilului și oferirea de sfaturi privind îngrijirea dentară adecvată.

De la această vârstă, copilul ar trebui să aibă programate vizite regulate la medicul stomatolog pediatru, de obicei, o dată la șase luni sau conform recomandărilor medicului. Aceste vizite periodice sunt importante pentru monitorizarea dezvoltării orale a copilului, prevenirea și depistarea precoce a eventualelor probleme dentare și educarea atât a copilului, cât și a părinților în ceea ce privește igiena orală adecvată și obiceiurile sănătoase. Dentistul de copii stabilește de asemenea  dacă probelmele dentare ale copilului necesită o programare la ortodonție in cadrul clinicii noastre.

Este important să începem să ne îngrijim de sănătatea orală a copiilor încă de la o vârstă fragedă, deoarece obiceiurile și rutinele de igienă dentară se formează în această perioadă și pot influența sănătatea orala pe termen lung. De asemenea, vizitele regulate la stomatolog îi familiarizează pe copii cu mediu stomatologic și îi ajută să devină confortabili și încrezători în a primi îngrijiri stomatologice pentru copii.

Catalin Lopata
Catalin Lopata
2024-02-28
Echipa faina si servicii de calitate. Recomand!
Daniel Popa
Daniel Popa
2024-02-28
Recomand cu încredere, personal amabil, mă întorc de fiecare dată cu drag.
suntdumi
suntdumi
2023-12-23
Recomand cu cea mai mare încredere aceasta clinică. Dna. Doctor Ana Maria Ghidan s-a ocupat de problemele mele și cu ajutorul ei am scăpat de aceasta frică.
Adrian B
Adrian B
2023-12-20
Recomand clinica deoarece medicii aleg sa prelungeasca viata unui dinte natural in loc sa il inlocuiasca.
Maria
Maria
2023-12-18
Recomand cu drag clinica Smile Dental Spa. Domnișoara doctor Marin Diana este o persoană extraordinară, simpatică comunicativă și empatică cu pacientul. Explică fiecare pas ce îl face în timpul actului medical. Oferă detalii suplimentare, răspunzând la toate neclaritățile pe care pacientul le are. De asemenea, toată echipa este primitoare, profesionistă și zâmbitoare.