Program: L – V: 9.00 – 20.00

Programează-te acum!

Despre implantologie - implanturi dentare

Implantologia este o ramură chirurgicală a stomatologiei care vă ajută să vă înlocuiți dinții pierduți cu implanturi dentare, cele mai moderne dispozitive în domeniu.
Implantologia evoluează permanent, apar tehnici și metode chirurgicale noi, bazate pe materiale noi. Ca urmare, calitatea, durata de viață și rata de succes ale unui implant dentar sunt foarte ridicate. Fiecare medic stomatolog folosește metodele și materialele care i-au adus cele mai bune rezultate, dintr-o multitudine de opțiuni existente.

Implantul dentar este o rădăcină artificială care se inserează în os și creează suportul pentru viitoarea lucrare dentară.
Tehnica de inserare este nedureroasă și este realizată de medici chirurgi specializați în implantologie. Implanturile dentare sunt o soluție inovativă aplicată cu succes în ultimii 50 de ani în țările dezvoltate, care și-a demonstrat viabilitatea, atât în cazul lipsei unui singur dinte, cât și în cazul lipsei mai multor dinți. Având ca suport implanturile dentare, medicul poate construi mai multe tipuri de lucrări protetice: coroană dentară simplă, punți extinse sau proteze complete fixe sau mobilizabile.

La ce ne ajută implantul dentar?

Beneficii și avantaje
În primul rând, înlocuirea dinților pierduți cu implant dentar asigură preluarea funcției masticatorii în mod natural, forța masticatorie se transmite osului alveolar, la fel ca în cazul dinților naturali. Acest lucru se resimte de către pacient sub forma unui mare confort, care nu se poate asigura prin nicio altă metodă de protezare.
Din punct de vedere estetic, pe implantul dentar se realizează dinți cu aspect comparativ cu cei naturali, fiind tehnica cu cele mai bune rezultate. Ca durată de viață, implantul dentar este garantat minimum 10 ani, însă în majoritatea cazurilor rezistă toata viața.
Implantul dentar reduce încărcarea pe celelalte structuri orale (dinți, gingie, os alveolar), deoarece asigură suport independent coroanelor, punților sau protezelor mobilizabile.
Un dinte înlocuit prin implant dentar nu afectează dinții alăturați, deoarece este eliminată necesitatea șlefuirii acestora, operațiune absolut obligatorie dacă spațiul edentat va fi restaurat cu ajutorul unei punți dentare.

Cu ce mărci colaborăm?

La clinica stomatologică Smile Dental Spa colaborăm doar cu producători renumiți în implantologie, cum ar fi MIS (Israel), BREDENT (Germania), Zimmer.

De ce este important să apelăm la implant dentar pentru înlocuirea cât mai rapidă a dinților lipsă?

În urma extracțiilor dentare, în cavitatea bucală se vor forma mai multe spații edentate (fără dinți).
În timp, la nivelul acestor spații vor apărea modificări ireversibile:
– Migrarea dinților antagoniști către locul gol rămas în urma extracției;
– Migrarea sau înclinarea dinților vecini, micșorând spațiul edentat;
– Retragerea osului alveolar în timp.

Aceste modificări duc la afectarea gravă a funcțiilor aparatului dentar: masticatorie, estetică și fonatorie. De aceea, în urma unei extracții dentare, recomandăm restaurarea dinților lipsă cât mai repede cu putință prin implanturi dentare. Dacă intervenția se face la timp, pacientul poate evita intervenții pregătitoare, ce presupun reconstrucția osului alveolar.

Indicații și contraindicații

Indicații:
a) Lipsește un singur dinte, iar dinții vecini spațiului edentat sunt sănătoși. În această situație, singura soluție care să nu afecteze dinții sănătoși va fi implantul. Alternativ se va apela la confecționarea unei punți care implică șlefuirea dinților alăturați.
b) Absența mai multor dinți – confecționarea unei punți va fi posibilă prin folosirea a cel puțin 2 implanturi dentare.
c) În cazul lipsei tuturor dinților de pe arcadă se poate confecționa o proteză dentară (fixă sau mobilizabilă), având ca suport implanturi dentare, care din punct de vedere estetic și funcțional este net superioară oricărei forme de proteză totală. Această soluție redă încrederea pacientului, confortul masticației este foarte mare, similar cu senzația naturală, ajută la menținerea sănătății bucale și încetinește îmbătrânirea feței.

Contraindicații:
a) Pacienții cu diabet zaharat, tumori maligne, afecțiuni cardiovasculare sau hipersensibilitate și alergii la materialele din care sunt confecționate implanturile, boli cu imunodeficiență (HIV).
b) Copiii până la vârsta de 18 ani.
c) Situații care împiedică montarea unui implant dentar: dacă osul alveolar este slab reprezentat sau sinusul maxilar, nervul alveolar inferior (sau mandibular) au o poziție care ar putea interfera cu implantul dentar. În aceste cazuri este necesară pregătirea prin intervenții chirurgicale specifice.

Din ce material este confecționat un implant dentar?

Titanul este materialul cel mai popular, fiind cel mai bine tolerat de organism. Se integrează foarte bine și stimulează formarea țesutului osos în jurul implantului.

Recent, au apărut bonturile artificiale din zirconiu, care sunt indicate atunci când peste implanturile dentare se vor executa coroane de zirconiu. Bonturile din zirconiu oferă o estetică deosebită, iar rezistența și duritatea lor sunt excelente.

Implanturi dentare – Soluții personalizate pentru fiecare pacient al clinicii
Smile Dental Spa Dr. Anca Ionescu

Medicul specialist în Chirurgie Oro-Maxilo-Facială va stabili, în urma unei consultații amănunțite, ce plan de tratament veți urma. Este necesară o radiografie panoramică cu rol orientativ. În urma examinării dinților restanți, a stării suportului osos din spațiile edentate și a ocluziei/mișcărilor masticatorii, specialistul implantolog va elabora planul de tratament, în vederea realizării implantului dentar.

Pentru reușita implantului dentar, colaborarea dintre pacient și medicul chirurg implantolog este esențială. Suntem gata să răspundem tuturor întrebărilor și neliniștilor dumneavoastră în ceea ce privește implantul dentar. Nu vom recomanda această soluție decât acelor pacienți care, în urma consultației inițiale, prezintă potențial de succes.

La clinica noastră aveți posibilitatea achitării tratamentelor stomatologice complexe în rate fixe, fără dobândă. Periodic avem diferite promoții la implanturi dentare, pe care le găsiți în pagina de oferte.

Afecțiunile danturii pot fi depistate de medicul stomatolog înainte ca durerea să te avertizeze asupra lor. În fază incipientă, tratamentele sunt și mai ușoare, mai nedureroase și mai ieftine!

Programați-vă acum accesând secțiunea contact!