Program: L – V: 9.00 – 20.00
Programează-te acum!
Ortodonția se ocupă cu corectarea poziției dinților și a ocluziei (mușcăturii) cu ajutorul unui aparat dentar fix sau mobil.
O poziție greșită a dinților nu permite curățarea corectă și duce la apariția cariilor, îmbolnăvirii gingiilor și osului.
O mușcătură greșită duce la dureri articulare (ale articulației dintre mandibulă și craniu), dureri de cap, probleme digestive cauzate de masticația necorespunzătoare și, evident, probleme de ordin estetic.
Ortodonția se adresează nu doar copiilor (la care un control ortodontic timpuriu este foarte indicat – cu cât tratamentul este inițiat mai repede, cu atât mai bine), ci și adulților.
În cazul adulților, tratamentul ortodontic poate fi o etapă necesară reabilitării complete – stomatologul indică tratamentul ortodontic pentru a putea realiza lucrările protetice/pe implante, în poziție corectă.
Tratamentul ortodontic se efectuează cu aparate dentare fixe sau mobile, în funcție de vârsta și de particularitățile fiecărui pacient.
La prima vizită, ortodontul te va întreba mai întâi ce te deranjează (felul în care arată dinții tăi, felul în care muști, dacă ai dureri), iar apoi te va examina – se va uita să vadă care e problema din punctul lui de vedere.
Apoi îți va spune ce a observat și ce crede că e de făcut în mare. Dacă mai ai și alte probleme cu dinții (carii, tartru, tratamente, etc), te va trimite să le rezolvi înainte de orice, dacă nu ai îți va lua amprenta (mulajul dinților) și te va trimite să îți faci niște radiografii și fotografii (dosarul de diagnostic ortodontic).
Abia după ce are toate datele culese din dosar și modelul dinților tăi îți poate spune care sunt soluțiile care ți se potrivesc, deci va trebui să vă mai întâlniți o dată, ca sa poți primi toate răspunsurile.
La ortodont poți veni la orice vârstă, pentru că problemele se pot rezolva oricând cu tehnologia din ziua de azi.
Oricând observi că ai o problemă ortodontică (ai dinții înghesuiți, rotiți sau cu spații între ei, nu muști bine, etc) trebuie să vii la un consult.
De cele mai multe ori, stomatologul observă care sunt problemele ortodontice, așa că îl poți întreba pe el dacă ai nevoie de ortodont.
În ceea ce privește primul consult ortodontic la copii, acesta este bine să se facă în jurul vârstei de 3 ani.
La prima vizită, ortodontul “culege” toate datele de care are nevoie pentru a-și da seama care sunt problemele dinților tăi și cum se pot ele rezolva. Adică te întreabă ce îți dorești, ce te deranjează, îți ia amprenta și te trimite la un centru de imagistică pentru radiografii și poze. Când are toate aceste date, analizează situația și află care sunt soluțiile potrivite din punct de vedere medical.
La următoarea întâlnire îți prezintă aceste soluții și o alegeți împreună pe cea mai potrivită.
Apoi urmează aplicarea aparatului (în cazul aparatelor fixe lipite pe fața dinților) sau o nouă amprentă pentru aparatele care vor fi realizate de un tehnician (aparat dentar mobil, gutiere, aparate linguale).
După ce ai primit aparatul, urmează să te întâlnești cu ortodontul la intervale cuprinse între 2 și 8 săptămâni, în funcție de tipul de aparat, când îți va face activările (va “strânge“ aparatul sau îi va adăuga noi componente).
După ce termini de purtat aparatul (adică o perioadă cuprinsă între 6 luni și 4 ani, în funcție de tipul de aparat dentar și gravitatea problemelor), urmează perioada de contenție – în care dinții sunt menținuți în poziția dorită prin aplicarea unor noi aparate (sau sârme în spatele dinților).
Mai multe informații despre contenție vei găsi la “menținerea rezultatelor”.
Fiecare individ este unic din punctul de vedere al formei și poziției dinților. Din acest motiv, pentru fiecare pacient trebuie găsite soluțiile individuale de tratament.
Ortodontul te examinează, îți ia amprenta, studiază dosarul cu radiografii și fotografii și găsește soluțiile cele mai bune din punct de vedere medical și mecanic (sistemul de forțe potrivit pentru mișcarea dinților tăi).
Apoi, la o a doua vizită la ortodont, veți hotărî împreună care dintre aparatele existente ți se potrivește cel mai bine. Vom analiza împreună toate aspectele – medical, mecanic, estetic, financiar și vei lua o decizie informată și potrivită doar ție.
În cazul aparatului mobil, te vei confrunta în primele zile (3-4) cu salivație mai abundentă și o oarecare dificultate de vorbire. Cu cât aparatul este purtat mai mult în primele zile, cu atât acomodarea se face mai repede.
Dupa activări sau la schimbarea gutierelor vei simți că aparatul apasă pe dinți, că e fix (înainte de a veni la activare simți că e larg).
În cazul aparatelor dentare fixe, vei simți o tensiune în maxilare în primele zile după aplicarea aparatului și după activări. Dacă această tensiune este durere sau nu, depinde de pragul de sensibilitate la durere al fiecăruia. Avem pacienți care nu au simțit nicio durere pe tot parcursul tratamentului și pacienți care au putut mânca doar alimente foarte moi câteva zile dupa activări.
În cazul aparatelor fixe, în perioada de acomodare pot apărea iritații pe interiorul buzelor sau obrajilor (sunt tratabile/trec de la sine), iar în cazul aparatelor linguale și o oarecare dificultate în vorbire, până se acomodează limba la noua situatie.
Dacă ai parte de un tratament cu aparat dentar, de oricare ar fi acesta, trebuie să știi că igiena trebuie foarte mult sporită în această perioadă a vieții tale, pentru a nu apărea probleme gingivale, carii sau respirație urât mirositoare.
Ortodontul îți va explica în ce fel și cu ce trebuie să îți cureți dinții și aparatul.
De asemenea, pe durata tratamentului ortodontic trebuie să eviți alimentele tari, lipicioase și băuturile carbogazoase colorate. Ortodontul îți va explica mai multe pe tema aceasta.
Tratamentul ortodontic este un tratament de lungă durată, spre deosebire de tratamentul cariilor sau de tratamentele chirurgicale. Asta pentru că mișcarea dintelui trebuie să se facă foarte încet, astfel încât să nu se distrugă nici dintele, nici țesuturile din jurul lui.
Cel mai scurt tratament ortodontic durează 6 luni, atunci când problemele sunt foarte mici, cel mai lung putându-se întinde spre 4-5 ani atunci când vine vorba de dinți incluși, extracții, probleme grave de mușcătură sau în cazul copiilor cu dentiție mixtă, care au parte și de tratament cu aparat mobil și cu aparat fix.
Din momentul în care ți-a fost aplicat (sau ai primit) aparatul și până la finalul tratamentului, ba chiar și după asta, va trebui să te tot întâlnești cu ortodontul.
Pe parcursul tratamentului, aparatul trebuie activat (“strâns”) la anumite intervale, pentru că altfel nu-și mai face treaba. În funcție de tipul de aparat pe care îl ai și de faza tratamentului în care ești, ortodontul te poate chema la intervale cuprinse între 2 și 8 săptămâni.
De asemenea, în timpul tratamentului ortodontic va mai trebui sa vii la ședințe de igienizare profesională, la intervale cuprinse între 1 și 4 luni, în funcție de gradul de igienă și de cel de depunere al tartrului.
Tratamentul ortodontic constă în mișcarea dinților de către forțele declanșate de aparatul dentar. Osul din jurul dinților își modifică forma și structura în timpul tratamentului ortodontic – este remodelat odată cu noua așezare a dinților. Apare în jurul dinților os nou, mai moale.
Aparatul este dat jos în momentul în care dinții și mușcătura au ajuns în poziția dorită, dar pentru ca osul să fie complet remodelat și să ajungă la duritatea anterioară tratamentului, este necesar ca dinții să stea într-o poziție fixă o perioadă.
Acest lucru se realizează cu ajutorul sistemelor de contenție – care constă în aparate mobile, gutiere sau șine subțiri lipite în spatele dinților.
În funcție de problema ortodontică ințială și de mușcătura finală, ortodontul alege sistemul de contenție potrivit fiecărui pacient și durata purtării (un an, doi, permanentă).
Purtarea riguroasă a contenției, exact așa cum a fost indicat de medic, este obligatorie dacă se dorește menținerea rezultatelor tratamentului.
Dacă nu este purtată contenția, țesuturile moi din jurul dintelui, împreună cu limba, obrajii și buzele vor profita de faptul că osul cel nou este moale și vor împinge dinții în poziția de dinainte de tratament sau mai rău.
Aparatele dentare fixe pot fi aparate fixe cu brackeți sau disjunctoare. După cum le spune și numele, ele nu pot fi date jos de către pacient.
Aparatele dentare fixe cu brackeți se lipesc pe fiecare dinte în parte și acționează continuu. Ele sunt activate (strânse) de către ortodont la intervale cuprinse între 2 și 8 săptămâni. Sunt compuse din brackeți, arcuri, ligaturi elastice și alte accesorii, care împreună acționează printr-un sistem de forțe și mișcă dinții. Aparatele fixe cu brackeți sunt recomandate adulților și copiilor peste 12 ani. Ele pot fi lipite pe partea din față a dinților sau în spatele dinților (aparatele linguale).
Disjunctoarele sunt aparate fixe care se lipesc pe molari, în apropierea palatului (cerul gurii) și care ajută la lărgirea maxilarului. Sunt recomandate copiilor până la 12 ani cu maxilarul îngust, ocluzie inversă laterală sau frontală.
Aparatele dentare mobile sunt plăcuțele sau gutierele. Ele pot fi date jos de către pacient, dar există un număr minim de ore/zi de purtare pentru care aparatele sunt eficiente.
Aparatele mobile sub formă de plăcuță sunt recomandate copiilor până la 12 ani și principalul lor efect este direcționarea creșterii maxilarului. Acest aparat dentar este activat de către ortodont la 2-4 săptămâni.
Gutierele sunt recomandate pacienților cu cerințe estetice crescute, care au probleme ortodontice de gravitate mică și medie. Sunt realizate în seturi și trebuie purtate într-o anumită ordine. Gutierele au o formă finită, cu modificările dorite incluse în ele, iar activarea constă în schimbarea gutierei cu următoarea din set.
Aparatul dentar Incognito folosește tehnica linguală, ceea ce înseamnă că, din punct de vedere estetic, nu va fi vizibil deloc.
Aparatul este realizat pe baza unei scanări a amprentei cu ajutorul ultimei tehnologii în domeniu.
Atât brackets-ii cât și arcurile sunt realizate individual.
Brackets-ii sunt realizați din aliaj de aur, antialergic și compatibil 100%, lucru ce le permite un design aplatizat și subțire, care oferă o adeziune crescută la dinți, un confort sporit pentru pacient, o curățire facilă și o adaptare rapidă a fonației.
Incognito reprezintă cea mai bună alegere atunci când aspectul estetic are un rol important în viața socială sau profesională a pacientului.
Un avantaj în plus este faptul că permite menținerea igienei și sănătății dinților și parodonțiului.
Cu aparatul dentar Incognito se poate corecta orice malocluzie la tineri sau adulți, cu rezultate de înaltă calitate.
Este cel mai ușor de purtat aparat dentar, fiind mobil și având structura unor gutiere, iar din punct de vedere estetic este ideal, fiind transparent.
Invisalign® este o procedură modernă de îndreptare a dinților fără brackets sau sârme, un tratament ortodontic de ultimă generație și invizibil.
Aparatul ortodontic Invisalign® sau ClearCorrect® este format din elemente de plastic transparent (gutiere), care îndreaptă dinții gradual, aplicând o forță controlată și constantă asupra lor, până se aliniază așa cum ne dorim.
În decursul tratamentului veți purta mai multe seturi de gutiere, pe care vi le veți schimba singur o dată la 2 săptămâni, până când dinții dumneavoastră vor fi perfect aliniați.
Acest lucru ne dă posibilitatea să tratăm pacienți din toata țara, consultațiile făcute de medicul specialist fiind mult mai rare.
Nimeni nu va ști că îți îndrepți dinții, pentru că Invisalign este chiar invizibil. Este un sistem de ultimă generație ce rezolvă o problemă în cel mai modern și eficient mod.
Aparatul lingual WIN obține rezultate foarte bune în timp scurt. Se poate folosi pentru pacienți de orice vârstă. Design extrem de “subțire”, ceea ce înseamnă confort îmbunătățit pentru pacient. Este utilizat în cazuri simple sau dificile.
Este realizat în Germania, oferind o precizie excelentă de fabricație. Baza individualizată a bracket-urilor permite obținerea unui design extrem de subțire. Bracket-ul este perfect adaptat la forma dinților.
Aparat Dentar Safir
Acest aparat dentar Safir Transparent este extrem de apreciat în întreaga lume, deoarece este singurul care reușește să combine perfect eficiența maximă, costul minim și aspectul din punct de vedere estetic ideal, având brackeții transparenți.
Fiind din punct de vedere estetic aproape insesizabil, aspectul estetic este rezolvat, iar din punct de vedere financiar este cel mai avantajos aparat dentar, deoarece este în aceeași categorie cu prețul aparatelor cu brackeți metalici și ceramici.
Aparat dentar Ceramic
Aparatul dentar Ceramic reușește, ca și cel cu brackeți din Safir, să combine perfect eficiența maximă, costul minim și aspectul din punct de vedere estetic ideal, având brackeții de culoarea dinților. În plus, brackeții din ceramică sunt confortabili și rezistenți.
Aparat dentar WIN
Aparatul dentar lingual lucrează la fel ca și un aparat dentar fix obișnuit, având control integral asupra mișcărilor dentare. Este aproape invizibil, singura persoană care va ști că purtați bracket-uri sunteți dumneavoastră.
Aparat dentar Metalic
Aparatul dentar Metalic este un tratament ortodontic folosit pentru îndreptarea dinților. Face parte din categoria aparatelor dentare fixe.
Deși este un aparat clasic (mai noi fiind numeroase alte tratamente moderne, de ultimă generație), încă mai reprezintă o alegere frecventă printre pacienți.
Myobrace standard – pentru copii între 11 și 15 ani
Acest aparat intraoral furnizează mărimi de sloturi dentare individuale și un miez (dynamicore), miezul activ permite dezvoltarea controlată a arcadei.
Myobrace este potrivit copiilor cu dentiție mixtă sau permanentă, cu malocluzii moderate și medii.
Myobrace se poate folosi la orice vârstă, la dentiția mixtă sau permanentă. Vârsta optimă este între perioada de erupție și modificările de creștere în dentiția mixtă târzie.
Myobrace este un aparat ortodontic disponibil în 7 mărimi. Include un miez rigid (dynamicor) pentru o dezvoltare transversală a arcadelor și o suprafață exterioară confortabilă cu inserții dentare (4 la 4), atât pentru mandibulă cât și pentru maxilar.
Myobrace aliniază dinții în segmentul anterior și poziționează mandibula într-o relație clasa I.
Trainer-ul este un aparat din silicon construit astfel încât să relaxeze musculatura orală, ajutând astfel la alinierea dinților și corectarea poziției maxilarului. Sunt create în așa fel încât să acționeze delicat asupra dinților strâmbi și înghesuiți. Purtarea lui zilnică duce la dezvoltarea corectă a arcadei și la îndreptarea dinților frontali, acționând în același timp împotriva obiceiurilor care pot afecta dezvoltarea copilului.
Disjunctorul maxilar este un tratament ortodontic menit să corecteze problemele care apar în creșterea sau alinierea dinților. Este un aparat dentar fix, care se aplică pe arcada superioară, cu rolul de a stimula creșterea osoasă și a mări spațiul pentru creșterea și alinierea corectă a dinților. Lărgirea arcadei dentare este stimulată printr-un șurub special, care trebuie învârtit de pacient de două ori pe zi (2-4 săptămâni la rând), pentru a stimula expansiunea bolții palatine și a face loc pentru creșterea corespunzătoare a dinților.
Specializări medici:
Chirurgie orală
Chirurgie maxilo-facială
Endodonție
Ortodonție
Estetică dentară
Protetică
Pedodonție
„La Smile Dental Spa – CMI Dr. Anca Ionescu veți găsi un medic stomatolog profesionist prin excelență și un mediu relaxant, modern și cel mai important, un mediu primitor! Recomand cu căldură, oricărei persoane, cabinetul Smile Dental Spa!”
Alina Iamandi
♦ Luni – Vineri: 9.00 – 20.00
♦ Sâmbătă: Închis
♦ Duminică: Închis
Adresa: Str. Hațegana, Nr.7, Apartament 2, Interfon 2, Sector 4, București
Telefon: 0760257337
Email: contact@smiledentalspa.ro
Cookie | Durată | Descriere |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |