Program: L – V: 9.00 – 20.00

Programează-te acum!

Specializări stomatologice

CHIRURGIA ORO-MAXILO-FACIALĂ este specialitatea care se ocupă cu tratarea bolilor, leziunilor apărute la cap, gât, față, maxilare și la țesuturile dure și moi ale gurii și ale feței.

Este o specialitate recunoscută pe plan internațional. In Europa pentru a fi recunoscută este obligatorie absolvirea atât a medicinei generale cat și a stomatologiei.

Implantologia este o ramură chirurgicală a stomatologiei care vă ajută să vă înlocuiți dinții pierduți, cu cel mai modern dispozitiv în domeniu – implantul dentar.


Implantul dentar este o rădăcină artificială care se inseră în os și care creează suportul pentru viitoarea lucrare dentară, cum ar fi o coroană dentară, punte, proteze dentare. Baza pentru implanturi dentare moderne este un proces biologic numit osteointegrare, unde materiale cum ar fi titaniul formează o legatură cu osul.

Tehnica de inserare este nedureroasă și este realizată de medici chirurgi specializați în implantologie.

Ortodonția se ocupă cu corectarea poziției dinților și a ocluziei (mușcăturii).

O poziție greșită a dinților nu permite curățarea corectă și duce la apariția cariilor, îmbolnăvirii gingiilor și osului.
O mușcătură greșită duce la dureri articulare (ale articulației dintre mandibulă și craniu), dureri de cap, probleme digestive cauzate de masticația necorespunzătoare și, evident, probleme de ordin estetic.

Ortodonția se adresează nu doar copiilor (la care un control ortodontic timpuriu este foarte indicat – cu cât tratamentul este inițiat mai repede, cu atât mai bine), ci și adulților.
În cazul adulților, tratamentul ortodontic poate fi o etapă necesară reabilitării complete – stomatologul indică tratamentul ortodontic, pentru a putea realiza lucrările protetice/pe implanturi în poziție corectă.

Tratamentul ortodontic se efectuează cu aparate fixe sau mobile, în funcție de vârsta și de particularitățile fiecărui pacient.

Pedodonția este o specialitate stomatologică ce se adresează copiilor, ocupându-se cu profilaxia și tratamentul dinților de lapte și a dinților permanenți tineri.


Vizita copilului la dentist trebuie să se producă cât de timpuriu; e de dorit ca aceasta să se desfășoare într-o atmosferă veselă, relaxată, astfel încât copilul s-o perceapă ca pe o joacă.

Protetica dentară (reconstrucția danturii) este o ramură importantă în stomatologie și se ocupă cu reconstrucția danturii prin lucrări protetice diverse.


Dintre acestea enumerăm: coroane de porțelan/ceramică pe diferite suporturi, cum ar fi: coroane din porțelan pe suport de aur platinat, coroane din porțelan pe suport de aur paladiu, coroane ceramică/porțelan pe suport de zirconiu, coroane de porțelan pe suport de remanium Crom-Nickel, coroane dentare provizorii acrilat.

Profilaxia oferă servicii de prevenție a apariției bolilor dentare prin igienizări periodice, fluorizări, detartraje și educația privind menținerea sănătății orale.

Endodonția este specialitatea care se ocupă cu tratamentul sau retratamentul canalelor dentare (în greacă, endo = în interiorul, odons = dinte). Canalele dentare se află în interiorul dintelui, terapia de canal fiind una dintre cele mai comune proceduri ale endodonției. Ele conțin nervi și vase de sânge, iar îmbolnăvirea acestora necesită tratament endodontic pentru a salva dintele.

Odontoterapia este specialitatea care se ocupă cu tratamentul cariilor dentare, precum și a altor leziuni necarioase, care pot fi fracturi dentare sau leziuni de uzură dentară.


Se restabilește astfel integritatea dinților naturali, prevenind agravarea leziunilor care pot duce la pierderea dinților.

Parodontologia este specialitatea care tratează afecțiuni ale gingiei și ale ligamentelor care susțin dintele în os.

Gingivita este faza incipientă a acestor boli și este reversibilă prin tratament corespunzător.


Netratată, evoluează spre boală parodontală (parodontoză).

Estetica dentară sau cosmetica dentară reprezintă orice procedură stomatologică care va îmbunătăți aspectul dinților, gingiilor sau mușcătura unei persoane.


Aceasta se concentrează în principal pe înfrumusețarea zâmbetului. Iată câteva exemple: albire dentară, fațete, remodelare gingivală, coroane dentare fizionomice, plasmodent.

Estetica facială este strâns legată de stomatologie, deoarece medicii stomatologi au cunoștințe aprofundate despre anatomia capului și gâtului. Inovațiile în medicina estetică potențează rezultatele din estetica dentară și implantologie.


Realizăm tratamente estetice de înaltă calitate, cum ar fi: tratamente cu acid hialuronic si botox, plasmolifting sau terapia vampir – metodă de injectare a plasmei trombocitare în ţesuturile umane (PRP technology).


Tratamentele cu Botox sunt utile în multe terapii stomatologice, fiind recomandate pentru bruxism, iar fillerele completează întotdeauna estetica dentară.

Ocluzologia este specialitatea stomatologică ce studiază morfologia, fiziologia și patologia aparatului dento-maxilar, în scopul cunoașterii și menținerii echilibrului acestui sistem.

Ocluzologia are în vedere contactul dintre dinții celor două arcade – acestea trebuie să aibă o anumită distribuție, astfel încât dinții să fie încărcați cu aceeași forță.

Ioana Luca
Ioana Luca
2023-07-22
Servicii excelente intr-un cadru relaxat, profesionalism. Sunt foarte multumita de tratamentul pe care l-am primit si voi reveni cu fidelitate la doamna doctor Marin Diana! Lucreaza meticulos, calm si cu rabdare, nu am simtit niciun disconfort nici pe durata tratamentului, nici dupa. Recomand cu incredere! ❤️
Dorin Bratu
Dorin Bratu
2023-05-28
Lucrări bune și experiența plăcută
DESIGN BALUSTRADEONLINE
DESIGN BALUSTRADEONLINE
2023-05-23
Super!!!
Cristina Dulgheru
Cristina Dulgheru
2023-05-12
Recomand cu caldura aceasta clinica tuturor parintilor care cauta un serviciu excelent de stomatologie pentru copii. Dr. Ana Ghidan, specialistul clinicii in pedodontie, este foarte blanda si se asigura ca copiii sa primeasca cele mai bune servicii posibile.
Alina Macris
Alina Macris
2023-05-05
Totul la superlativ!!! Eva merge cu drag la cabinet. Dna dr Ana e super draguta si rabdatoare,mai ales cu copiii❤️. Mult profesionalism si dedicare. ???????? Multumim pt tot,ne vedem curand!
Gabriela Dan
Gabriela Dan
2023-05-04
Recomand! Profesionalism și calitate! Oameni dragi noua
Adrian Gherghe
Adrian Gherghe
2023-04-27
Am plecat cu zambetul pe buze de la cabinet datorita Anei Ghidan. Multumesc pentru profesionalism si pentru explicatiile oferite. O recomand cu caldura!
Georgiana Ropota
Georgiana Ropota
2023-04-05
Recomand cu drag dr Ionescu Anca, foarte bun profesionist, nu am simtit niciodata durere, indiferent de procedura pe care mi-a facut-o. De asemenea, un doctor foarte calm si empatic. Primul doctor stomatolog la care ma duc fara teama.
Andrei Badarau
Andrei Badarau
2023-03-30
Doamna dr. Anca Maria Ionescu este un medic specialist de inalta clasa, umana si profesionala. Ii multumesc pentru tratament si pentru recomandarile de specialitate.