Programează-te acum!

Specializări stomatologice

CHIRURGIA ORO-MAXILO-FACIALĂ este specialitatea care se ocupă cu tratarea bolilor, leziunilor apărute la cap, gât, față, maxilare și la țesuturile dure și moi ale gurii și ale feței.

Este o specialitate recunoscută pe plan internațional. In Europa pentru a fi recunoscută este obligatorie absolvirea atât a medicinei generale cat și a stomatologiei.

Implantologia este o ramură chirurgicală a stomatologiei care vă ajută să vă înlocuiți dinții pierduți, cu cel mai modern dispozitiv în domeniu – implantul dentar.


Implantul dentar este o rădăcină artificială care se inseră în os și care creează suportul pentru viitoarea lucrare dentară, cum ar fi o coroană dentară, punte, proteze dentare. Baza pentru implanturi dentare moderne este un proces biologic numit osteointegrare, unde materiale cum ar fi titaniul formează o legatură cu osul.

Tehnica de inserare este nedureroasă și este realizată de medici chirurgi specializați în implantologie.

Ortodonția se ocupă cu corectarea poziției dinților și a ocluziei (mușcăturii).

O poziție greșită a dinților nu permite curățarea corectă și duce la apariția cariilor, îmbolnăvirii gingiilor și osului.
O mușcătură greșită duce la dureri articulare (ale articulației dintre mandibulă și craniu), dureri de cap, probleme digestive cauzate de masticația necorespunzătoare și, evident, probleme de ordin estetic.

Ortodonția se adresează nu doar copiilor (la care un control ortodontic timpuriu este foarte indicat – cu cât tratamentul este inițiat mai repede, cu atât mai bine), ci și adulților.
În cazul adulților, tratamentul ortodontic poate fi o etapă necesară reabilitării complete – stomatologul indică tratamentul ortodontic, pentru a putea realiza lucrările protetice/pe implanturi în poziție corectă.

Tratamentul ortodontic se efectuează cu aparate fixe sau mobile, în funcție de vârsta și de particularitățile fiecărui pacient.

Pedodonția este o specialitate stomatologică ce se adresează copiilor, ocupându-se cu profilaxia și tratamentul dinților de lapte și a dinților permanenți tineri.


Vizita copilului la dentist trebuie să se producă cât de timpuriu; e de dorit ca aceasta să se desfășoare într-o atmosferă veselă, relaxată, astfel încât copilul s-o perceapă ca pe o joacă.

Protetica dentară (reconstrucția danturii) este o ramură importantă în stomatologie și se ocupă cu reconstrucția danturii prin lucrări protetice diverse.


Dintre acestea enumerăm: coroane de porțelan/ceramică pe diferite suporturi, cum ar fi: coroane din porțelan pe suport de aur platinat, coroane din porțelan pe suport de aur paladiu, coroane ceramică/porțelan pe suport de zirconiu, coroane de porțelan pe suport de remanium Crom-Nickel, coroane dentare provizorii acrilat.

Profilaxia oferă servicii de prevenție a apariției bolilor dentare prin igienizări periodice, fluorizări, detartraje și educația privind menținerea sănătății orale.

Endodonția este specialitatea care se ocupă cu tratamentul sau retratamentul canalelor dentare (în greacă, endo = în interiorul, odons = dinte). Canalele dentare se află în interiorul dintelui, terapia de canal fiind una dintre cele mai comune proceduri ale endodonției. Ele conțin nervi și vase de sânge, iar îmbolnăvirea acestora necesită tratament endodontic pentru a salva dintele.

Odontoterapia este specialitatea care se ocupă cu tratamentul cariilor dentare, precum și a altor leziuni necarioase, care pot fi fracturi dentare sau leziuni de uzură dentară.


Se restabilește astfel integritatea dinților naturali, prevenind agravarea leziunilor care pot duce la pierderea dinților.

Parodontologia este specialitatea care tratează afecțiuni ale gingiei și ale ligamentelor care susțin dintele în os.

Gingivita este faza incipientă a acestor boli și este reversibilă prin tratament corespunzător.


Netratată, evoluează spre boală parodontală (parodontoză).

Estetica dentară sau cosmetica dentară reprezintă orice procedură stomatologică care va îmbunătăți aspectul dinților, gingiilor sau mușcătura unei persoane.


Aceasta se concentrează în principal pe înfrumusețarea zâmbetului. Iată câteva exemple: albire dentară, fațete, remodelare gingivală, coroane dentare fizionomice, plasmodent.

Estetica facială este strâns legată de stomatologie, deoarece medicii stomatologi au cunoștințe aprofundate despre anatomia capului și gâtului. Inovațiile în medicina estetică potențează rezultatele din estetica dentară și implantologie.


Realizăm tratamente estetice de înaltă calitate, cum ar fi: tratamente cu acid hialuronic si botox, plasmolifting sau terapia vampir – metodă de injectare a plasmei trombocitare în ţesuturile umane (PRP technology).


Tratamentele cu Botox sunt utile în multe terapii stomatologice, fiind recomandate pentru bruxism, iar fillerele completează întotdeauna estetica dentară.

Ocluzologia este specialitatea stomatologică ce studiază morfologia, fiziologia și patologia aparatului dento-maxilar, în scopul cunoașterii și menținerii echilibrului acestui sistem.

Ocluzologia are în vedere contactul dintre dinții celor două arcade – acestea trebuie să aibă o anumită distribuție, astfel încât dinții să fie încărcați cu aceeași forță.

Alexandra Dumitrescu
Alexandra Dumitrescu
2024-06-25
Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.
Oameni profesionisti si primitori, m au ajutat cand aveam nevoie de o obturație. Preturile decente, curațenie si ce m-a impresionat placut a fost ca am primit consultatie ptr fiecare dinte in parte si mi s a spus ce probleme are si schema de tratament. Asta nu am mai intalnit la alte cabinete si mi a placut enorm ca si au rupt din timp sa mi faca o evaluare generala. Il recomand pe dr Botoaca Constantin deoarece mi a raspuns la toate intrebarile si a lucrat extrem de fin in cele 2 sedinte pe care le am avut pana acum.
Arina Dobre
Arina Dobre
2024-06-18
Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.
Ador acest loc si mereu ma face sa ma simt bine si neinfricata!
Ina Maxim
Ina Maxim
2024-06-17
Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.
Recomand celor cu frică de dentist și cu experiențe nu prea bune în alte locuri. Cabinetul nu "miroase" a dentist, scaune comode, iar doamna doctor Diana Marin este minunată, este tânără, prietenoasă, profesionistă, comunică și poți întreba orice. Pentru mine, să tot revin până am rezolvat tot ce aveam de rezolvat a fost un miracol. Pentru care îi mulțumesc! ????
Catalin Lopata
Catalin Lopata
2024-02-28
Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.
Echipa faina si servicii de calitate. Recomand!
Daniel Popa
Daniel Popa
2024-02-28
Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.
Recomand cu încredere, personal amabil, mă întorc de fiecare dată cu drag.
suntdumi
suntdumi
2023-12-23
Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.
Recomand cu cea mai mare încredere aceasta clinică. Dna. Doctor Ana Maria Ghidan s-a ocupat de problemele mele și cu ajutorul ei am scăpat de aceasta frică.
Adrian B
Adrian B
2023-12-20
Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.
Recomand clinica deoarece medicii aleg sa prelungeasca viata unui dinte natural in loc sa il inlocuiasca.