Program: L – V: 9.00 – 20.00

Programează-te acum!

TRATAMENT CU LASER BOALĂ PARODONTALĂ / PARODONTOZĂ

Beneficiază acum de reducerea de 700 lei la tratamentul parodontozei cu laser!

Ce este parodontoza sau boala parodontală?

Boala parodontală, cunoscută și sub denumirea de parodontoză, este o afecțiune a țesuturilor care susțin dinții, inclusiv gingiile, osul alveolar și ligamentele parodontale. Această afecțiune este cauzată de acumularea de plăci bacteriene și tartru subgingival, care duc la inflamația gingiilor și distrugerea progresivă a osului și țesuturilor dinților. Simptomele parodontozei includ gingii inflamate și sângerânde, retracție gingivală, sensibilitate dentară, mobilitatea dinților și apariția unor spații între dinți. 

Simptomele bolii parodontale

Boala parodontală poate avea o varietate de simptome, care pot fi ușoare sau grave, în funcție de stadiul bolii. Unele dintre simptomele comune ale parodontozei sau bolii parodontale includ:

– gingii  inflamate și roșii,

– sângerare gingivală ( poate fi un semn precoce al bolii parodontale, de obicei întâlnită la periajul dinților sau la folosirea aței dentare),

– retracția gingivală ( gingiile care se retrag de pe dinții dumneavoastră pot expune rădăcinile dinților, ceea ce poate duce la sensibilitate și poate fi un semn de boală parodontală).

– dureri sau sensibilitate la nivelul dinților,

– mirosul neplăcut al gurii: În cazul bolii parodontale, bacteriile care se acumulează pot produce un miros neplăcut al gurii. 

Cum se tratează parodontoza sau boala parodontală?

Boala parodontală sau parodontoza este o afecțiune a gingiilor și țesutului osos care susține dinții și care poate duce la pierderea acestora dacă nu este tratată corect. Tratamentul depinde de gravitatea bolii și poate include:

  1. Igiena orală riguroasă – spălatul pe dinți de cel puțin două ori pe zi, utilizarea aței dentare și clătirea cu apă sărată sau apă de gură.

  2. Detartrajul profesional – îndepărtarea plăcii bacteriene și a tartrului de pe dinți și gingii, prin intermediul unei proceduri efectuate de un medic stomatolog.

  3. Tratamentul cu antibiotice – utilizarea de antibiotice pentru a reduce inflamația și a preveni răspândirea infecției.

  4. Chirurgie parodontală – în cazurile mai grave de boală parodontală, este posibil să fie necesară intervenția chirurgicală pentru a îndepărta țesutul deteriorat sau pentru a repara defectele osoase.

  5. Grefarea osoasă – o procedură în care se adaugă os artificial sau natural pentru a înlocui țesutul deteriorat.

  6. Terapia cu laser – utilizarea unor dispozitive speciale cu laser pentru a elimina bacteriile și a reduce inflamația.

Este important să identificați simptomele bolii parodontale și să consultați un medic stomatolog pentru a primi un diagnostic și un tratament adecvat. De asemenea, o igienă orală adecvată și vizite regulate la dentist pot ajuta la prevenirea bolii parodontale.

Cât costă pachetul de tratare cu laser a bolii parodontale / parodontozei?

Prețul tratamentului cu laser a bolii parodontale si ce include

Prețul tratamentului cu laser al bolii parodontale este 2200 lei (redus de la 2900) si include:
Consultație stomatologică de specialitate si plan de tratament;
•  Diagnosticare completă, măsuratori;
Igienizare completă: periaj profesional, detartraj, airflow;
Chiuretaj parodontal pe ambele arcade cu laser Epic X de la BIOLASE;
O ședință biostimulare cu laser;
•  Tratament medicamentos specific;
După 6 luni o ședință de decontaminare completă cu laser.

Tratament parodontoza / boală parodontală cu laser

La Smile Dental Spa va oferim cea mai modernă și eficientă metodă de tratare a parodontozei si anume tratamentul cu laser. Acest tip de tratament implică utilizarea unui fascicul de lumină laser pentru a îndepărta placa bacteriană și tartrul din jurul dinților și a gingiilor, pentru a reduce inflamația și a îmbunătăți sănătatea generală a țesuturilor parodontale.
Iată câteva dintre beneficiile tratamentului cu laser al parodontozei:
1.Eliminarea bacteriilor - laserul poate distruge bacteriile din gingii, contribuind la prevenirea și tratarea infecțiilor gingivale.
2.Reducerea inflamației - laserul reduce inflamația gingiilor, ceea ce poate ajuta la reducerea sângerării gingivale și la îmbunătățirea sănătății gingivale.
3. Reducerea durerii - tratamentul cu laser poate reduce durerea și disconfortul.
4. Promovarea vindecării țesuturilor - laserul poate stimula vindecarea țesuturilor gingivale deteriorate, contribuind la îmbunătățirea sănătății gingivale și la prevenirea pierderii dinților.
5. Durere minimă - Tratamentul cu laser este minim invaziv și nu necesită anestezie generală, ceea ce face procedura mai puțin dureroasă decât alte metode tradiționale de tratament.

De ce boala parodontală/ parodontoza este numită și boala dinților frumoși sau "silent killer"?

Boala parodontală este numită „silent killer” deoarece poate progresa fără a prezenta simptome evidente, ceea ce face dificilă detectarea sa într-un stadiu incipient. În stadiile inițiale, aceasta poate fi asimptomatică sau poate prezenta simptome minore, cum ar fi gingivita (roșeața și inflamația gingiilor), sângerarea gingiilor și respirația urât mirositoare.

Dacă boala parodontală nu este tratată în stadiile incipiente, ea poate progresa și poate duce la distrugerea țesuturilor de susținere ale dinților, inclusiv a gingiilor, ligamentelor și osului din jurul dinților. Această distrugere poate duce la afecțiuni mai grave, cum ar fi pierderea dinților, infecții ale sinusurilor sau chiar boli ale inimii și ale altor organe.

Deoarece boala parodontală poate progresa fără simptome evidente și poate avea consecințe grave pentru sănătate, este important să se facă controale regulate la dentist și să se urmeze un program de igienă orală adecvat pentru a preveni și trata această afecțiune în stadiile incipiente.

Laserul Epic X de la Biolase este o tehnologie modernă care poate fi utilizată în tratamentul parodontozei, cunoscută și sub numele de boala parodontală.

    Dacă sângerezi la periajul dentar este mometul să-ți faci o programare!

 Preț promoțional de 2200 lei pe ambele arcade (redus de la 2900 lei

 
 
urgente stomatologice cu laser Epic X