Programează-te acum!

Caria Dentară: Cauze, Prevenție și Tratament la Smile Dental Spa, București

La Smile Dental Spa din București suntem dedicați prevenirii și tratării acestei afecțiuni pentru a asigura zâmbete sănătoase pentru pacienți. În acest articol, vom explora în detaliu cauzele, metodele de prevenție și opțiunile de tratament disponibile pentru caria dentară.

Ce este caria dentară?

Caria dentară este o afecțiune cronică cauzată de deteriorarea smalțului dentar, stratul exterior dur al dintelui. Aceasta apare atunci când bacteriile din cavitatea bucală produc acizi care atacă smalțul și dentina. Dacă nu este tratată la timp, caria poate duce la durere, infecții și chiar pierderea dintelui afectat.

Cauzele cariei dentare

Caria dentară este rezultatul unei combinații de factori, inclusiv:

  1. Igiena orală deficitară: Periajul inadecvat și lipsa utilizării aței dentare permit acumularea plăcii bacteriene pe dinți.
  2. Consumul de alimente și băuturi zaharoase: Zahărul este un aliment preferat al bacteriilor din cavitatea bucală, care produc acizi nocivi pentru smalțul dentar.
  3. Lipsa fluorului: Fluorul ajută la întărirea smalțului și la prevenirea cariei. Apa de la robinet și unele paste de dinți conțin fluor.
  4. Gura uscată: Saliva are rolul de a neutraliza acizii produși de bacterii. O producție insuficientă de salivă poate crește riscul de carii.
  5. Factori genetici: Anumite persoane pot fi mai susceptibile la carii din cauza factorilor genetici.

Măsuri de prevenție pentru caria dentară

La Smile Dental Spa, punem un accent deosebit pe prevenția cariei dentare prin educarea pacienților noștri și oferirea de tratamente preventive. Iată câteva sfaturi esențiale pentru prevenirea cariei dentare:

  1. Igienă orală corespunzătoare: periați-vă dinții de cel puțin două ori pe zi și utilizați ața dentară zilnic pentru a îndepărta placa bacteriană dintre dinți.
  2. Utilizați produse cu fluor: pasta de dinți și apa de gură cu fluor ajută la întărirea smalțului și la prevenirea cariei.
  3. Evitați consumul excesiv de zahăr: limitați consumul de alimente și băuturi zaharoase, în special între mese.
  4. Vizite regulate la dentist: programările regulate pentru control și igienizare dentară la Smile Dental Spa sunt esențiale pentru detectarea și prevenirea problemelor dentare.
  5. Sigilarea dentară: aplicarea unui strat protector pe molari, în special la copii, poate preveni apariția cariilor.

Caria dentară- tratament

Dacă o carie este deja prezentă, la Smile Dental Spa oferim o gamă variată de tratamente pentru a restaura sănătatea și funcționalitatea dintelui afectat:

  1. Obturații dentare (plombe): Acestea sunt cele mai comune tratamente pentru carii. Materialele utilizate pot fi compozit, amalgam sau ceramică.
  2. Coroane dentare: În cazuri mai severe, când o mare parte din dinte este deteriorată, o coroană poate fi necesară pentru a proteja și întări dintele.
  3. Tratament de canal: Dacă caria a ajuns la pulpa dintelui, poate fi necesar un tratament de canal pentru a salva dintele și a elimina infecția.
  4. Extracție dentară: În cazuri extreme, când dintele nu mai poate fi salvat, extracția poate fi necesară, urmată de opțiuni de înlocuire a dintelui, cum ar fi implanturile dentare.

Concluzie

La Smile Dental Spa din București, sector 4, ne dedicăm oferirii de îngrijire dentară de cea mai înaltă calitate. Punem un accent puternic pe prevenție și educație. Cariile dentare pot fi prevenite și tratate eficient printr-o combinație de igienă orală corectă, vizite regulate la dentist și tratamente adecvate. Contactați-ne astăzi pentru a programa o consultație și a începe călătoria către un zâmbet sănătos și strălucitor!

În plus, dacă aveți rude sau cunoștințe în Spania,  vă invităm să le recomandați clinica noastră SDS Dental Clinic din Vilafranca del Penedes, Barcelona. Echipa noastră de specialiști este gata să ofere aceleași servicii de înaltă calitate și profesionalism. Pentru programări și informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați.

doua intrumente stomatologice folosite in depistarea caria dentară
ani experienta
0
medici specialisti
0
pacienti multumiti
0 +

Testimoniale ale Pacienților

Alexandra Dumitrescu
Alexandra Dumitrescu
2024-06-25
Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.
Oameni profesionisti si primitori, m au ajutat cand aveam nevoie de o obturație. Preturile decente, curațenie si ce m-a impresionat placut a fost ca am primit consultatie ptr fiecare dinte in parte si mi s a spus ce probleme are si schema de tratament. Asta nu am mai intalnit la alte cabinete si mi a placut enorm ca si au rupt din timp sa mi faca o evaluare generala. Il recomand pe dr Botoaca Constantin deoarece mi a raspuns la toate intrebarile si a lucrat extrem de fin in cele 2 sedinte pe care le am avut pana acum.
Arina Dobre
Arina Dobre
2024-06-18
Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.
Ador acest loc si mereu ma face sa ma simt bine si neinfricata!
Ina Maxim
Ina Maxim
2024-06-17
Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.
Recomand celor cu frică de dentist și cu experiențe nu prea bune în alte locuri. Cabinetul nu "miroase" a dentist, scaune comode, iar doamna doctor Diana Marin este minunată, este tânără, prietenoasă, profesionistă, comunică și poți întreba orice. Pentru mine, să tot revin până am rezolvat tot ce aveam de rezolvat a fost un miracol. Pentru care îi mulțumesc! ????
Catalin Lopata
Catalin Lopata
2024-02-28
Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.
Echipa faina si servicii de calitate. Recomand!
Daniel Popa
Daniel Popa
2024-02-28
Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.
Recomand cu încredere, personal amabil, mă întorc de fiecare dată cu drag.
suntdumi
suntdumi
2023-12-23
Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.
Recomand cu cea mai mare încredere aceasta clinică. Dna. Doctor Ana Maria Ghidan s-a ocupat de problemele mele și cu ajutorul ei am scăpat de aceasta frică.
Adrian B
Adrian B
2023-12-20
Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.
Recomand clinica deoarece medicii aleg sa prelungeasca viata unui dinte natural in loc sa il inlocuiasca.