Programează-te acum!

Tratamentul cu Acid Hialuronic pentru Boala Parodontală și Periimplantite la Smile Dental Spa, Cabinet Stomatologic București Sector 4

imagine cu o pacienta in timpul tratamentului cu acid hialuronic pentru boala parodontalaBoala parodontală și periimplantita sunt afecțiuni dentare comune care afectează țesuturile de susținere ale dinților și implanturilor dentare. Aceste afecțiuni, dacă nu sunt tratate corespunzător, pot duce la pierderea dinților sau a implanturilor. În ultimii ani, tratamentul cu acid hialuronic a câștigat popularitate ca o opțiune eficientă și minim invazivă pentru gestionarea acestor probleme. La Smile Dental Spa, cabinet stomatologic din București, sector 4, oferim această soluție avansată pentru pacienții noștri. În acest articol, vom explora cum acidul hialuronic poate ajuta în tratamentul bolii parodontale și al periimplantitei.

 • Ce este Acidul Hialuronic?

Acidul hialuronic este o substanță naturală prezentă în organismul uman, în special în țesutul conjunctiv, piele și ochi. Acesta joacă un rol crucial în hidratarea și menținerea elasticității țesuturilor. Datorită proprietăților sale regenerative și antiinflamatoare, acidul hialuronic este utilizat pe scară largă în medicina estetică, dar și în stomatologie.

Boala Parodontală și Tratamentul cu Acid Hialuronic

Boala parodontală este o infecție bacteriană care afectează gingiile și structurile de susținere ale dinților. Tratamentul tradițional include igienizare dentară profundă, tratamente antibiotice și, în cazuri severe, intervenții chirurgicale.

Introducerea acidului hialuronic în tratamentul bolii parodontale aduce multiple beneficii:

  • Proprietăți antiinflamatoare: Acidul hialuronic ajută la reducerea inflamației gingivale, contribuind astfel la ameliorarea simptomelor.

  • Stimularea regenerării țesuturilor: Ajută la regenerarea țesuturilor afectate de infecție, promovând vindecarea și reducând retractarea gingivală.

  • Hidratarea și protecția țesuturilor: Datorită proprietăților sale hidratante, acidul hialuronic menține sănătatea gingiilor, prevenind uscarea și iritarea acestora.

Periimplantite și Rolul Acidului Hialuronic

Periimplantita este o inflamație a țesuturilor din jurul unui implant dentar, similară cu boala parodontală, dar care afectează implanturile dentare. Aceasta poate duce la pierderea osului și, eventual, la pierderea implantului. Tratamentul cu acid hialuronic pentru periimplantite oferă avantaje semnificative:

  • Reducerea inflamației: Ca și în cazul bolii parodontale, acidul hialuronic ajută la reducerea inflamației în jurul implanturilor.

  • Promovarea vindecării: Stimulează regenerarea osoasă și a țesuturilor moi, îmbunătățind integrarea implantului și stabilitatea acestuia.

  • Protecție antibacteriană: Acidul hialuronic are proprietăți antibacteriene, contribuind la controlul infecțiilor bacteriene care pot afecta implanturile.

Procedura de Tratament cu acid hialuronic pentru boala parodontală și periimplantite

Tratamentul cu acid hialuronic pentru boala parodontală și periimplantite este relativ simplu și minim invaziv. La Smile Dental Spa, cabinet stomatologic din București, sector 4, procedura include următoarele etape:

  1. Evaluarea clinică: Medicul dentist evaluează starea gingiilor și a implanturilor pentru a determina severitatea afecțiunii.

  1. Igienizare dentară profesională: Se realizează o curățare profundă pentru a elimina placa bacteriană și tartrul.

  1. Aplicarea acidului hialuronic: Acidul hialuronic este injectat direct în țesuturile afectate.

  1. Îngrijirea post-tratament: Pacientul este instruit cu privire la îngrijirea orală corespunzătoare pentru a menține rezultatele tratamentului.

Concluzie

Tratamentul cu acid hialuronic pentru boala parodontală și periimplantite reprezintă o inovație promițătoare în stomatologie. Datorită proprietăților sale antiinflamatoare, regenerative și hidratante, acidul hialuronic poate îmbunătăți semnificativ sănătatea gingiilor și stabilitatea implanturilor dentare. Dacă vă confruntați cu simptome de boală parodontală sau periimplantită, discutați cu medicii noștri de la Smile Dental Spa, cabinet stomatologic din București, sector 4, despre posibilitatea de a include acidul hialuronic în planul dumneavoastră de tratament. Acesta ar putea fi pasul necesar pentru a vă redobândi sănătatea orală optimă. De asemenea, in clinica noastră aveți posibilitatea de a beneficia si de tratamentul pentru boală parodontala cu ajutorul laserului

De ce să alegeți Smile Dental Spa pentru tratamentul cu acid hialuronic?

 • Experiență și expertiză: Echipa noastră de stomatologi are o vastă experiență și expertiză în administrarea tratamentelor cu acid hialuronic pentru boala parodontală și periimplantită.
 • Personalizare: Înțelegem că fiecare pacient este unic și necesită o abordare personalizată a tratamentului. De aceea, oferim planuri de tratament individualizate pentru fiecare pacient.
 • Tehnologie avansată: La Smile Dental Spa, investim în cele mai avansate tehnologii și echipamente pentru a vă oferi cele mai bune soluții pentru sănătatea dumneavoastră orală.
 • Confort și siguranță: Ne asigurăm că pacienții noștri se simt confortabil și în siguranță în timpul procedurilor și tratamentelor la Smile Dental Spa.
 • Rezultate remarcabile: Tratamentul cu acid hialuronic pentru boala parodontală și periimplantită poate avea rezultate remarcabile, îmbunătățind sănătatea gingiilor și a implanturilor dentare. La Smile Dental Spa, suntem dedicați să vă ajutăm să obțineți cele mai bune rezultate posibile.

Pentru mai multe informații și pentru a programa o consultație, nu ezitați să ne contactați.