Programează-te acum!

Adevărul: Ingredientele esențiale ale pastelor de dinți sunt aceleași, indiferent de marcă: substanțe abrazive, surfactanți (adica detergenți), fluoruri, agenți de legatură, agenți de umectare, arome.
Pasta de dinți per se nu “știe” să facă nimic fără periuța de dinți mișcată corect. Ea aduce un plus de valoare unui periaj corect, dar niciun ingredient din lume nu te salvează de efectele periajului incorect, insuficient sau inexistent.


Urma de adevăr din jurul mitului: “Dar totuși… am văzut la televizor că exista paste de dinți speciale – pentru gingii, pentru sensibilitate dentară, pentru albit…”
Să le luăm pe rând: pasta de dinți pentru probleme gingivale și cea pentru dinți sensibili au în plus oarece ingrediente pentru acest gen de probleme.
Partea tristă este că nu “te scapă” nici de problemă, nici de mersul la dentist. Ele sunt adjuvante, auxiliare – adică pe lângă tratamentul efectuat în cabinet, vei contribui și tu acasă, spălându-te corect, cu pasta respectivă, la recomandarea medicului.
În ceea ce privește pasta de dinți “pentru albit”, ea este pur și simplu mai abrazivă decât celelalte. Adică va curăța mai bine petele de cafea, nicotină, vin etc. Nu vei obține cu ea dinți mai albi decât îi ai de la natură, în schimb, dacă o folosești în exces, sperând imposibilul, poți obține dinți sensibili 🙂


Ce e de reținut: Află de la stomatologul tău CUM să te speli corect pe dinți. CU CE, îți va spune el singur, dacă va vedea că ai DE CE să te speli cu altceva decât în mod obișnuit.