Programează-te acum!

Tot ce trebuie să știi despre extracția dentară

La Smile Dental Spa, situată în București, ne dedicăm să oferim cele mai bune servicii stomatologice pentru pacienții noștri. În acest articol despre extracția dentară, vom explora în detaliu procesul de extracție dentară, răspunzând la cele mai frecvente întrebări și oferind informații utile pentru a te ajuta să înțelegi mai bine această procedură.

o pacienta careia i se face extracția dentară

Ce este extracția dentară?

Extracția dentară este procedura prin care un dinte este îndepărtat din alveola sa dentară din osul maxilar sau mandibular. Aceasta poate fi necesară din diverse motive, cum ar fi cariile dentare severe, infecțiile, boala parodontală, dinți fracturați, sau pentru a face loc pentru tratamente ortodontice.

Când este necesară extracția dentară?

Există mai multe situații în care un dentist poate recomanda extracția unui dinte:

  1. Carii avansate: Atunci când o carie a distrus o mare parte din structură dentară și nu poate fi restaurată.
  2. Infecții: Infecțiile severe care nu pot fi tratate prin alte metode pot necesita extracția pentru a preveni răspândirea infecției.
  3. Boala parodontală: Dacă suportul osos și gingival al unui dinte este compromis din cauza bolii parodontale avansate, extracția poate fi necesară
  4. Dinți impactați: Dinții care nu au erupt complet și sunt blocați în gingie sau os, cum ar fi măselele de minte, pot necesita extracție.
  5. Tratament ortodontic: În unele cazuri, extracția este necesară pentru a crea spațiu pentru alinierea corectă a dinților.

Tipuri de extracție dentară

  1. Extracție Simpla: Aceasta este efectuată pe dinți vizibili în cavitatea bucală, sub anestezie locală. Dentistul folosește instrumente speciale pentru a slăbi și apoi a extrage dintele.
  2. Extracție Chirurgicală: Aceasta este necesară pentru dinții care nu sunt accesibili cu ușurință, cum ar fi dinții impactați. Procedura implică o incizie în gingie și, în unele cazuri, îndepărtarea unei porțiuni de os.

Extracția dentară la Smile Dental Spa


1. Consultația inițială

La prima vizită, medicul stomatolog va efectua o examinare completă și va solicita radiografii pentru a evalua starea dintelui și structura osului înconjurător. Vom discuta despre opțiunile disponibile și vom crea un plan de tratament personalizat.

2. Pregătirea pentru procedură

În ziua extracției, pacientul va primi anestezie locală pentru a asigura confortul pe tot parcursul procedurii. Pentru pacienții anxioși, oferim și opțiuni de sedare conștientă.

3. Procedura de extracție

Folosind instrumente sterile și tehnici avansate, medicul va îndepărta cu grijă dintele. Dacă este o extracție chirurgicală, vor fi necesare suturi pentru a închide incizia.

4. Post-procedură și îngrijire

După extracție, pacientul va primi instrucțiuni detaliate despre îngrijirea post-operatorie. Acestea includ recomandări pentru gestionarea durerii, evitarea anumitor alimente și băuturi, și menținerea unei bune igiene orale. Este esențial să urmezi aceste sfaturi pentru a preveni complicațiile și a asigura o vindecare rapidă.

Recuperarea după extracție

Recuperarea completă după o extracție dentară poate dura câteva zile până la câteva săptămâni, în funcție de complexitatea procedurii și de starea generală de sănătate a pacientului. Este normal să simți un disconfort ușor și să ai o mică inflamație în zona afectată. Utilizarea pachetelor de gheață, medicamentele antiinflamatorii și odihna adecvată pot ajuta la ameliorarea simptomelor.

Complicații potențiale

Deși extracția dentară este, în general, o procedură sigură, există riscul unor complicații precum:

  • Infectii: În cazuri rare, pot apărea infecții după extracție.

  • Sângerare prelungită: Dacă sângerarea nu se oprește, este important să contactezi medicul stomatolog.

  • Alveolită secundară: Aceasta apare când cheagul de sânge din alveolă se dislocă, cauzând durere severă și întârzierea vindecării.

De ce să alegi Smile Dental Spa pentru extracția dentară?

La Smile Dental Spa, ne mândrim cu:

  • Experiență și profesionalism: La Smile Dental Spa, suntem mândri să avem o echipă medicală dedicată și experimentată, condusă de medici stomatologi cu peste 15 ani de experiență în domeniul stomatologiei. Ne asigurăm că fiecare procedură este efectuată cu atenție și competență pentru a garanta siguranța și confortul pacienților noștri. În plus, extracțiile dentare mai complexe, cum ar fi cele ale molarilor de minte sau a dinților impactați, sunt efectuate cu mare atenție de către medicul nostru chirurg specialist în chirurgie orală și maxilofacială. Cu o expertiză vastă și o abordare delicată, acesta se asigură că fiecare pacient primește tratamentul adecvat nevoilor sale specifice.

  • Tehnologie de ultimă generație: Utilizăm echipamente moderne și tehnici avansate pentru a asigura o procedură sigură și eficientă.

  • Îngrijire personalizată: Fiecare pacient este unic, iar planul de tratament este adaptat nevoilor individuale pentru a asigura confortul și succesul procedurii.

  • Atmosferă relaxantă: Clinica noastră este concepută pentru a crea un mediu relaxant și primitor, reducând stresul asociat vizitelor la dentist.

Concluzie

Extracția dentară este o procedură comună, dar importantă, care poate preveni probleme dentare mai grave și poate îmbunătăți sănătatea orală generală. La Smile Dental Spa din București, sectorul 4, ne dedicăm să oferim o experiență plăcută și lipsită de durere pentru fiecare pacient. Dacă ai nevoie de o extracție dentară sau ai întrebări despre procedură, te invităm să ne contactezi pentru o consultație. Suntem aici pentru a te ajuta să zâmbești cu încredere!

În plus, dacă aveți rude sau cunoștințe în Spania,  vă invităm să le recomandați clinica noastră SDS Dental Clinic din Vilafranca del Penedes, Barcelona. Echipa noastră de specialiști este gata să ofere aceleași servicii de înaltă calitate și profesionalism. Pentru programări și informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați.

ani experienta
0
medici specialisti
0
pacienti multumiti
0 +

Testimoniale ale pacienților

Alexandra Dumitrescu
Alexandra Dumitrescu
2024-06-25
Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.
Oameni profesionisti si primitori, m au ajutat cand aveam nevoie de o obturație. Preturile decente, curațenie si ce m-a impresionat placut a fost ca am primit consultatie ptr fiecare dinte in parte si mi s a spus ce probleme are si schema de tratament. Asta nu am mai intalnit la alte cabinete si mi a placut enorm ca si au rupt din timp sa mi faca o evaluare generala. Il recomand pe dr Botoaca Constantin deoarece mi a raspuns la toate intrebarile si a lucrat extrem de fin in cele 2 sedinte pe care le am avut pana acum.
Arina Dobre
Arina Dobre
2024-06-18
Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.
Ador acest loc si mereu ma face sa ma simt bine si neinfricata!
Ina Maxim
Ina Maxim
2024-06-17
Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.
Recomand celor cu frică de dentist și cu experiențe nu prea bune în alte locuri. Cabinetul nu "miroase" a dentist, scaune comode, iar doamna doctor Diana Marin este minunată, este tânără, prietenoasă, profesionistă, comunică și poți întreba orice. Pentru mine, să tot revin până am rezolvat tot ce aveam de rezolvat a fost un miracol. Pentru care îi mulțumesc! ????
Catalin Lopata
Catalin Lopata
2024-02-28
Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.
Echipa faina si servicii de calitate. Recomand!
Daniel Popa
Daniel Popa
2024-02-28
Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.
Recomand cu încredere, personal amabil, mă întorc de fiecare dată cu drag.
suntdumi
suntdumi
2023-12-23
Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.
Recomand cu cea mai mare încredere aceasta clinică. Dna. Doctor Ana Maria Ghidan s-a ocupat de problemele mele și cu ajutorul ei am scăpat de aceasta frică.
Adrian B
Adrian B
2023-12-20
Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.
Recomand clinica deoarece medicii aleg sa prelungeasca viata unui dinte natural in loc sa il inlocuiasca.
tratamente de urgenta stomatologica

Ce să faci când te umfli de la un dinte/ măsea

Ce să faci când ai o măsea umflată? Când ai o măsea umflată, este important să consulți un dentist sau un medic stomatolog cât mai curând posibil. Cauza pentru care aveți o măsea umflată este o infecție sau altă problemă dentară. Înainte de a programa o vizită la specialist, există

Citește mai mult >>