Programează-te acum!

Eliminarea leziunilor sub formă de pete albe de pe dinții frontali ai pacienților folosind metoda de infiltrație a rășinilor

Petele albe de pe dinții frontali pot reprezenta o preocupare estetica pentru mulți pacienți. Aceste pete albe pe dinți sunt cunoscute sub numele de hipomineralizare incipienta sau hipoplasie de smalț.

În cea mai ușoară condiție, smalțul poate părea alb-gălbui, iar în cea mai severă condiție, smalțul poate fi brun-portocaliu. Decolorarea este ușor de diferențiat față de alte defecte ale smalțului în sensul că zonele afectate sunt asimetrice, neregulate.

Acestea pot fi cauzate de diverși factori, cum ar fi fluorosisul, traumatismele dentare sau diverse afecțiuni sistemice. Tratamentul acestor pete albe poate fi dificil, dar metoda de infiltrație a rășinilor oferă o soluție eficientă și estetică.

Ce este metoda de infiltrație a rașinilor?

Metoda de infiltrație a rașinilor este o tehnică minim invaziva care vizează tratarea leziunilor incipiente de pe smalț, inclusiv petele albe. Aceasta implică aplicarea unei soluții de rașină infiltrativa pe suprafata leziunii. Aceasta va penetra smalțul si va umple porii acestuia cu rașină. Astfel, aspectul natural al smalțului este restabilit, iar petele albe devin mai puțin vizibile sau chiar dispar.

Cui se adresează acest tratament?

Copii:

  • Copiii cu leziuni de hipomineralizare incipiente pe incisivii si molarii definitivi ( sindromul MIH): Infiltrarea cu rășină este o opțiune terapeutică promițătoare pentru tratamentul leziunilor MIH. Mulți copii dezvoltă pete albe pe dinți din diverse motive, iar metoda de infiltrație a rasinilor poate fi o soluție potrivită pentru tratarea acestor leziuni.

  • Copiii cu fluoroză dentară: Fluoroză este o condiție în care smalțul dentar se dezvoltă anormal din cauza expunerii excesive la fluor. Această metodă poate fi utilă pentru a îmbunătăți aspectul estetic al dinților afectați.

  • Copiii care doresc tratamente minim invazive: Pentru părinții care doresc să evite proceduri invazive și dureroase pentru copiii lor, metoda de infiltrație a rasinilor poate fi o opțiune bună. Metoda nu necesită anestezie și este relativ confortabilă.

Adulți:

  • Adulți cu pete albe incipiente pe dinți: Adulții care prezintă pete albe pe dinți, fie din cauza traumatismelor dentare, a fluorozelor sau a altor cauze. Ei pot beneficia de această metodă pentru a îmbunătăți aspectul estetic al zâmbetului lor.

  • Adulți care caută tratamente estetice non-invazive: Pentru cei care doresc să îmbunătățească estetica dinților lor fără a apela la proceduri invazive sau dureroase, metoda de infiltrație a rasinilor poate fi o soluție atrăgătoare.

  • Adulți cu sensibilitate dentară: Această metodă este potrivită și pentru adulții care suferă de sensibilitate dentară, deoarece este o procedură minim invazivă și nu agravează sensibilitatea.

Etapele tratamentului de eliminare de pete albe de pe dinți:

  1. Evaluarea inițială: Înainte de începerea tratamentului, este crucial ca medicul dentist să efectueze evaluarea leziunilor și a cauzelor acestora. Această evaluare va determina dacă metoda de infiltrație a rășinilor este potrivită pentru pacient și pentru tipul de leziune prezentă.
  2. Pregătirea suprafeței dentare: Suprafața dinților afectați trebuie pregătită în prealabil pentru aplicarea soluției de rășină. Acest proces poate implica curățarea suplimentară a suprafeței dentare și aplicarea unui acid special pentru a pregăti smalțul pentru infiltrare.
  3. Aplicarea soluției de rășină: După pregătirea suprafeței dentare, soluția de rășină infiltrativă este aplicată direct pe petele albe. Această soluție este alcătuită dintr-un amestec special de rășină ce pătrunde în smalț și umple porii acestuia.
  4. Polizarea finală: După aplicarea soluției de rășină și pătrunderea acesteia în smalț, suprafața dentară este polizată pentru a obține un aspect natural și uniform. Acest pas ajută la integrarea uniformă a rășinii în smalțul dentar.

Indicații:

 • Petele albe incipiente sau leziunile de hipomineralizare de pe dinții frontali.
 • Pacienții care doresc o soluție estetică pentru petele albe, fără a apela la tratamente invazive precum obturațiile sau coroanele dentare.
 •  

 •  

Copilul dumneavoastră are pete albe pe dinți? 

Avantajele tratamentului de eliminare a acestora cu ajutorul infiltațiilor cu rașini:

 • Minim invaziv: Metoda de infiltrație a rășinilor este un tratament minim invaziv, care nu implică îndepărtarea țesutului dentar sănătos.

 • Estetic: Această metodă oferă rezultate estetice remarcabile, restabilind aspectul natural al smalțului dentar fără a afecta structura acestuia.

 • Confortabil pentru pacient: Procedura este relativ rapidă și confortabilă pentru pacienți, fără a necesita anestezie sau alte intervenții dureroase.

 • Reversibil: În cazul în care pacientul decide ulterior să opteze pentru alte tratamente, precum obturațiile sau coroanele dentare, metoda de infiltrație a rășinilor poate fi reversibilă.

În concluzie, metoda de infiltrație a rășinilor reprezintă o soluție eficientă și estetică pentru eliminarea petelor albe de pe dinții frontali ai pacienților. Cu un proces simplu, minim invaziv și cu rezultate estetice remarcabile, această tehnică oferă pacienților o alternativă excelentă la tratamentele tradiționale. Pentru mai multe informații despre acest tratament sau pentru a stabili o consultație, nu ezitați să ne contactați.

pete albe pe dinti
eliminare pete albe dinti tratament rasina
Catalin Lopata
Catalin Lopata
2024-02-28
Echipa faina si servicii de calitate. Recomand!
Daniel Popa
Daniel Popa
2024-02-28
Recomand cu încredere, personal amabil, mă întorc de fiecare dată cu drag.
suntdumi
suntdumi
2023-12-23
Recomand cu cea mai mare încredere aceasta clinică. Dna. Doctor Ana Maria Ghidan s-a ocupat de problemele mele și cu ajutorul ei am scăpat de aceasta frică.
Adrian B
Adrian B
2023-12-20
Recomand clinica deoarece medicii aleg sa prelungeasca viata unui dinte natural in loc sa il inlocuiasca.
Maria
Maria
2023-12-18
Recomand cu drag clinica Smile Dental Spa. Domnișoara doctor Marin Diana este o persoană extraordinară, simpatică comunicativă și empatică cu pacientul. Explică fiecare pas ce îl face în timpul actului medical. Oferă detalii suplimentare, răspunzând la toate neclaritățile pe care pacientul le are. De asemenea, toată echipa este primitoare, profesionistă și zâmbitoare.