Programează-te acum!

Tratamente estetice

Coroana dentară de ceramică pe suport de zirconiu (CAD-CAM)

Coroana dentară este un tip de lucrare de restaurare care acoperă un dinte (natural sau unul implantat) pe porțiunea lui vizibilă.

Recomandăm pacienților care au nevoie de reconstituirea unui dinte afectat coroana dentară de ceramică pe suport de zirconiu, deoarece aceasta răspunde cel mai bine solicitării la care este supus un dinte în timp, prin beneficiile oferite:

  • Rezistență – Coroana ceramică pe zirconiu durează mai mult decât orice alt tip de coroană, fiind rezistentă la uzură.
  • Estetică – Aceste coroane au o culoare translucidă, care nu se deosebește de culoarea dinților naturali.
  • Biocompatibilitate – Sunt adoptate foarte ușor de organismul uman, nu apar reacții de respingere.

Pentru ca o coroană dentară să reziste în timp, este esențial ca pacienții să păstreze igiena orală corectă.

Restaurarea dinților afectați (devitalizați, fracturați sau a celor mai mici decât cei alăturați) cu coroane dentare duce la recăpătarea zâmbetului natural, redă încrederea de sine, putând fi aplicată atât în cazul dinților frontali, cât și a premolarilor și molarilor.

Tehnologii

Realizarea coroanelor de ceramică necesită tehnologia CAD-CAM, care este implementată în laboratorul de tehnică dentară a Dr. Fischer. Tehnologia CAD presupune vizualizarea coroanei dentare în diferite moduri, testând compatibilizarea prin simulări multiple.
Tehnologia CAM ajută la producția propriu-zisă, folosindu-se de datele oferite de tehnologia CAD. 
Coroanele dentare din ceramică pe suport de zirconiu vor căpăta aspectul și funcțiile unui dinte natural.

Cum se “îmbracă” dinții în coroanele de ceramică pe suport de zirconiu?

Procedura este similară cu cele aplicate și pentru alte tipuri de coroane dentare.
Aceasta presupune două etape: pregătirea coroanei și montarea ei.

În prima etapă se examinează și măsoară dinții. Medicul va explica pacientului toți pașii până la montarea coroanei în sine. Dupa aceea, dintele afectat va fi tratat, pregătit și șlefuit. Astfel încât, atunci când coroana ceramică pe zirconiu este montată, dimensiunea noului dinte să nu afecteze ocluzia, să se potrivească cu restul danturii.

După ce se ia amprenta după dinte, capa coroanei va fi proiectată și realizată în laboratorul tehnic dentar, iar aceasta va fi suportul coroanei finale. Timpul de pregătire a coroanei este de aproximativ 10 zile, perioadă în care pacientului i se fixează temporar o coroană dentară din acrilat pe bont, pentru a nu-i afecta estetica si confortul.

După ce coroana este finisată în laborator, ea poate fi montată în cavitatea bucală a pacientului, unde se vor face ultimele retușuri, pentru a verifica dacă aceasta se potrivește.

Durata medie a restaurării unui dinte cu coroană de ceramică pe suport de zirconiu este de 3- 4 ședințe, deci poate ajunge la o lună până ce se definitivează.

Fațete dentare

Fațetele dentare ceramice sunt învelișuri fine din porțelan care se aplică pe suprafaţa vizibilă a dinților frontali, în special la cei superiori, restaurându-le fizionomia.
Se confecționează după forma dinților pe care se aplică, în culoarea și poziția dorite și au rolul de a corecta estetic dintele sau dinții deterioraţi.
Sunt indicate în cazul cariilor și fracturilor sau în cazul diastemei (cunoscută sub denumirea de strungăreață) sau mici ciobituri, deformări sau colorații persistente, dinți abrazați.
Deoarece confecţionarea lor implică experiență îndelungată, simț estetic, respectiv tehnologie deosebită, tratamentul de fațetare este considerat cea mai sofisticată procedură în materie de cosmetică dentară.

Coroana din zirconiu

Coroana din zirconiu este extrem de rezistentă și de dură. Este practic cel mai rezistent material folosit în stomatologie până la această oră. Datorită proprietăților lui și necesității de prelucrare în condiții tehnologice sofisticate, are costuri mai ridicate.

Se folosește din ce în ce mai mult pentru realizarea lucrărilor protetice – coroane dentare sau punți dentare. Este foarte ușor de asimilat dinților naturali, culoarea, transparența și strălucirea fiind atuurile cele mai importante.
De aceea, coroana din zirconiu este cea mai preferată de pacienți.

Tratament cu acid hialuronic

Unul dintre principalele tratamente estetice este tratamentul cu acid hialuronic. Acesta are ca scop îmbunătățirea imediată și vizibilă a semnelor de îmbătrânire și a ridurilor de expresie. Este o intervenție neinvazivă, nedureroasă și redă în mod discret aspectul natural, tânăr al pielii. Procedura este de scurtă durată și se adresează persoanelor care au mai accentuate ridurile dintre sprâncene, pomeții obrajilor lăsați, ridurile periorale vizibile și buzele îmbătrânite.

Tratament Botox

Este un tratament revoluționar menit să estompeze ridurile de pe frunte, de la colțul gurii și ochilor. Toxina botulimică este o proteină produsă de o bacterie care relaxează musculatura feței și redă aspectul energic al tenului.
Doza de botox variază în funcție de zona tratată. Tratamentul se repetă la un interval stabilit împreună cu medicul specialist, de obicei cuprins între 3 și 6 luni.
Intervenția durează circa 15 minute și constă în injectarea cu Botox.

Plasmolifting - terapia vampir

Plasmolifting sau terapia vampir este o metodă de injectare a plasmei trombocitare în ţesuturile umane (PRP technology), o metodă naturală de întinerire şi modelare a proceselor de regenerare a ţesuturilor. Acţiunea ei se bazează pe efectul regenerator al plasmei trombocitare, care se injectează în zonele afectate. Avantajul Plasmoliftingului este inofensivitatea acestuia, deoarece substanța injectată este “produsul propriu” al omului; nu este toxic și nu prezintă reacții de respingere, alergice sau posibilitatea infectării.

Câteva dintre efectele folosirii plasmoliftingului în dermato-estetică sunt:

  • Reducerea ridurilor de expresie și a cronoîmbătrânirii. Înlăturarea hiperpigmentării și a semnelor fotoîmbătrânirii.
  • Tratamentul acneei și atenuarea cicatricilor postacneice. Îmbunătățirea culorii feței.
  • Reducerea edemelor, cearcănelor.
  • Creșterea elasticității pielii, îmbunătățirea reliefului cutanat.
  • Reducerea căderii părului, reducerea fragilității și despicării firului de păr.
  • Îndepărtarea mătreței, deshidratării și pruritului, normalizarea glandelor sebacee. 
Catalin Lopata
Catalin Lopata
2024-02-28
Echipa faina si servicii de calitate. Recomand!
Daniel Popa
Daniel Popa
2024-02-28
Recomand cu încredere, personal amabil, mă întorc de fiecare dată cu drag.
suntdumi
suntdumi
2023-12-23
Recomand cu cea mai mare încredere aceasta clinică. Dna. Doctor Ana Maria Ghidan s-a ocupat de problemele mele și cu ajutorul ei am scăpat de aceasta frică.
Adrian B
Adrian B
2023-12-20
Recomand clinica deoarece medicii aleg sa prelungeasca viata unui dinte natural in loc sa il inlocuiasca.
Maria
Maria
2023-12-18
Recomand cu drag clinica Smile Dental Spa. Domnișoara doctor Marin Diana este o persoană extraordinară, simpatică comunicativă și empatică cu pacientul. Explică fiecare pas ce îl face în timpul actului medical. Oferă detalii suplimentare, răspunzând la toate neclaritățile pe care pacientul le are. De asemenea, toată echipa este primitoare, profesionistă și zâmbitoare.