Program: L – V: 9.00 – 20.00

Programează-te acum!

Chirurgie Oro Maxilo Facială - Chirurgie Dentară

Clinica stomatologică Smile Dental Spa dispune de două săli complet utilate cu echipament modern pentru chirurgie Oro Maxilo Facială sau chirurgie dentară.  Astfel, se asigură condiții de asepsie pentru desfășurarea următoarelor intervenții chirurgicale:

Extracția dentară

Ce este o extracție dentară?

Cea mai întâlnită operațiune de chirurgie dentară este extracția dentară. O extracție dentară implică eliminarea completă a unui dinte din gura dumneavoastră. 

Există mai multe motive pentru care medicul dentist poate recomanda extracția dentară, cum ar fi:
– Existența cariilor dentare prea avansate, dintele nemaiputând fi salvat.
– Boli ale gingiilor (parodontoza).
– Dinte fracturat și care nu mai poate fi restaurat.
– Dinți aglomerați.
– Molari de minte afectați.

Cum se desfășoară o extracție dentară?

Medicul dentist va amorți prima zonă din jurul dintelui sau dinților, fie folosind un anestezic local, fie diferite opțiuni de sedare disponibile. Medicul dentist va fi în măsură să vă sfătuiască care este cea mai potrivită metodă de eliminare a durerii în timpul procedurii. Odată ce anestezicul a fost administrat, ar trebui să nu simțiți niciun disconfort în timpul extracției.

Medicul dentist poate constata că va fi necesar să elimine țesut osos dacă acesta este afectat. Acesta este un eveniment comun în cazul molarilor de minte. Utilizarea forcepsului dentar are rolul de a mobiliza ușor dintele înainte și înapoi pentru a slăbi fixarea în maxilar și ligamentele. În unele situații, poate fi necesar ca dintele să fie eliminat în bucăți.
Odată ce dintele este eliminat, un cheag de sânge se va forma și medicul dentist va plasa tifon pe locul de extracție pentru a ajuta la oprirea sângerării. Uneori, se pot folosi cusături pentru a ajuta la procesul de vindecare.

Îngrijire – sfaturi utile pentru pacienți:
  • Evitați orice activități fizice intense pentru cel puțin 24 de ore după tratamentul cu analgezicele prescrise de medicul specialist;
  • Evitați atingerea locului de extracție cu limba;
  • Dupa tratament, se aplică compresă cu apă rece pe față pentru intervale de zece minute, pentru a ajuta zona inflamată să își revină;
  • Evitați clătirea gurii timp de 24 de ore după tratament, pentru a evita desprinderea cheagului de sânge format pe locul extracției;
  • Dacă fumați, încercați să evitați acest lucru până la vindecarea completă;
  • Continuați să vă spălați pe dinți și folosiți ața dentară ca de obicei, dar evitați locul extracției. Igiena bucală potențează vindecarea.

Dacă sângerarea persistă după primele 24 de ore de tratament post-extracție, contactați medicul dentist!