Programează-te acum!

O nouă metodă de abordare a apneei în somn - aparatul Somnodent

Ce este apneea obstructivă în somn (OSA)?

Apneea în somn este o disfuncție a căilor aeriene în somn. Practic, respirația se oprește și repornește de multiple ori, pentru că țesuturile moi din zona posterioară a gâtului colapsează și înfundă căile aeriene. Creierul și întregul organism sunt astfel private de oxigen de sute de ori în timpul somnului, iar ciclurile normale de somn sunt întrerupte.

Pacienții care suferă de această tulburare a somnului au următoarele simptome:

– Sforăit cronic și zgomotos,
– Senzație de oboseală la trezire și pe parcursul zilei, deși orele de somn au fost suficiente,
– Treziri repetate pe parcursul nopții, uneori cu senzație de sufocare,
– Dureri de cap la trezire,
– Oboseală în timp ce conduc,
– Pierderi de memorie, concentrare dificilă, tulburări de dispoziție, iritabilitate.

Care sunt consecințele apneei obstructive în somn netratate?

Nediagnosticată sau netratată, OSA poate duce la creșterea tensiunii arteriale, boli cardiovasculare, AVC, depresie, creșterea riscului de accidente rutiere.

Care sunt variantele de tratament pentru apneea în somn?

Medicul specializat în tulburările de somn (pneumolog sau ORL-ist) face o serie de investigații, în urma cărora determină severitatea apneei și tipul de tratament recomandat (poate fi chirurgie, mască CPAP, care împinge aerul cu presiune sau dispozitivul intraoral)

Cu ce vă putem noi ajuta?

Începând din anul 2018, medicii din clinica noastră oferă pacienților cu apnee obstructivă în somn o alternativă mai confortabilă la masca CPAP, dispozitivul Somnodent. Dispozitivul Somnodent este ușor de folosit, fiind format din două gutiere de culoarea gingiei. Confortul și calitatea dispozitivului sunt de o importanță fundamentală pentru a obține beneficii clinice maxime din aceasta. Deoarece pacienții își vor purta dispozitivele toată noaptea, este important să se asigure o formă care să se potrivească perfect, lucrând îndeaproape cu medicii stomatologi specializați în tulburări de somn.
Aparatul Somnodent este un dispozitiv intraoral personalizat, care asigură o poziție mai anterioară a mandibulei în timpul somnului, astfel încât căile aeriene sunt lărgite și respirația devine mult mai ușoară.
Dispozitivul Somnodent a fost folosit cu succes în tratarea simptomelor OSA (formele ușoară și moderată) în peste 400.000 de cazuri în lumea întreagă, iar 91% dintre utilizatori declară că viața li s-a îmbunătățit considerabil în urma folosirii acestui dispozitiv.

Care sunt pașii?

Dacă aveți deja diagnosticul de apnee obstructivă ușoară sau moderată și aveți recomandare de folosire a măștii CPAP, dar nu o suportați, vă așteptăm în clinică pentru a vă povesti mai multe despre dispozitivul Somnomed și pentru a începe măsurătorile în vederea fabricării lui.

Dacă nu aveți diagnosticul confirmat, dar aveți simptomele de mai sus, vă așteptăm în clinică și vă vom pune în legătură cu unul dintre medicii noștri colaboratori ORL specializați în acest tip de probleme.

Catalin Lopata
Catalin Lopata
2024-02-28
Echipa faina si servicii de calitate. Recomand!
Daniel Popa
Daniel Popa
2024-02-28
Recomand cu încredere, personal amabil, mă întorc de fiecare dată cu drag.
suntdumi
suntdumi
2023-12-23
Recomand cu cea mai mare încredere aceasta clinică. Dna. Doctor Ana Maria Ghidan s-a ocupat de problemele mele și cu ajutorul ei am scăpat de aceasta frică.
Adrian B
Adrian B
2023-12-20
Recomand clinica deoarece medicii aleg sa prelungeasca viata unui dinte natural in loc sa il inlocuiasca.
Maria
Maria
2023-12-18
Recomand cu drag clinica Smile Dental Spa. Domnișoara doctor Marin Diana este o persoană extraordinară, simpatică comunicativă și empatică cu pacientul. Explică fiecare pas ce îl face în timpul actului medical. Oferă detalii suplimentare, răspunzând la toate neclaritățile pe care pacientul le are. De asemenea, toată echipa este primitoare, profesionistă și zâmbitoare.