ProgramL – V: 9.00 – 20.00

Programeaza-te acum! 0760257337 / 0722834570

Specializari stomatologice

CHIRURGIA ORO-MAXILO-FACIALA este specialitatea care se ocupa cu tratarea bolilor, leziunilor aparute la cap, gat, fata, maxilare si la tesuturile dure si moi ale gurii si ale fetei.
Este o specialitate recunoscuta pe plan international, in Europa pentru a fi recunoscuta este obligatorie absolvirea atat a medicinei generale cat si a stomatologiei.

Estetica dentara sau cosmetica dentara reprezinta orice procedura stomatologica care va imbunatati aspectul dintilor, gingiilor sau muscatura unei persoane.
Aceasta se concentreaza in principal pe infrumusetarea zambetului. Iata cateva exemple: albire dentara, fatete, remodelare gingivala, coroane dentare fizionomice, plasmodent.


Estetica faciala este strans legata de stomatologie, deoarece medicii stomatologi au cunostinte aprofundate despre anatomia capului si gatului. Inovatiile in medicina estetica potenteaza rezultatele din estetica dentara si implantologie.
Realizam tratamente estetice de inalta calitate cum ar fi: tratamente cu acid hialuronic si botox, plasmolifting sau terapia vampir metodă de injectare a plasmei trombocitare în ţesuturile umane (PRP technology).
Tratamentele cu Botox sunt utile in multe terapii stomatologice fiind recomandate pentru bruxism iar filler-ele completeaza intotdeauna estetica dentara.

Endodontia este specialitatea care se ocupa cu tratamentul sau retratamentul canalelor dentare (in greaca endo= in interiorul, odons=dinte). Canalele dentare se afla in interiorul dintelui, terapia de canal fiind una dintre cele mai comune proceduri ale endodontiei. Ele contin nervi si vase de sange iar imbolnavirea acestora necesita tratament endodontic pentru a salva dintele.

Implantologia este o ramura chirurgicala a stomatologiei care va ajuta sa va inlocuiti dintii pierduti cu cel mai modern dispozitiv in domeniu – implantul dentar.
Implantul dentar este o radacina artificila care se insera in os si creeaza suportul pentru viitoarea lucrare dentara, cum ar fi o coroana dentara, punte, proteze dentare. Baza pentru implanturi dentare moderne este un proces biologic numit osteointegrare unde materiale, cum ar fi titaniu, formeaza o legatura cu osul.

Tehnica de inserare este nedureroasa si este realizata de medici chirurgi specializati in implantologie.


Ocluzologia este specialitatea stomatologica ce studiaza morfologia, fiziologia si patologia aparatului dento-maxilar, in scopul cunoasterii si mentinerii echilibrului acestui sistem. Ocluzologia are in vedere contactul dintre dintii celor doua arcade – acestea trebuie sa aiba o anumita distributie, astfel incat dintii sa fie incarcati cu aceeasi forta.
Ortodontia se ocupa cu corectarea pozitiei dintilor si a ocluziei (muscaturii).
O pozitie gresita a dintilor nu permite curatarea corecta si duce la aparitia cariilor, imbolnavirii gingiilor si osului.
O muscatura gresita duce la dureri articulare (ale articulatiei dintre mandibula si craniu), dureri de cap, probleme digestive cauzate de masticatia necorespunzatoare si evident, probleme de ordin estetic.
Ortodontia se adreseaza nu doar copiilor (la care un control ortodontic timpuriu este foarte indicat – cu cat tratamentul este initiat mai repede, cu atat mai bine) ci si adultilor.
In cazul adultilor, tratamentul ortodontic poate fi o etapa necesara reabilitarii complete – stomatologul indica tratamentul ortodontic pentru a putea realiza lucrarile protetice/pe implante in pozitie corecta.
Tratamentul ortodontic se efectueaza cu aparate fixe sau mobile, in functie de varsta si de particularitatile fiecarui pacient.

Odontoterapia este specialitatea care se ocupa cu tratamentul cariilor dentare precum si a altor leziuni necarioase, care pot fi fracturi dentare sau leziuni de uzura dentara.
Se restabileste astfel integritatea dintilor naturali prevenind agravarea leziunilor care pot duce la pierderea dintilor.


Pedodontia este o specialitate stomatologica ce se adreseaza copiilor, ocupandu-se cu profilaxia si tratamentul dintilor de lapte si a dintilor permanenti tineri.
Vizita copilului la dentist trebuie sa se produca cat de timpurie; e de dorit ca aceasta sa se desfasoare intr-o atmosfera vesela, relaxata, copilul s-o perceapa ca pe o joaca.

Protetica dentara (reconstructia danturii) este o ramura importanta in stomatologie si se ocupa cu reconstructia danturii prin lucrari protetice diverse.
Dintre acestea enumeram: coroane de portelan/ ceramica pe diferite suporturi cum ar fi coroane portelan pe suport de aur platinat, coroane din portelan pe suport de aur paladiu, coroane ceramica / portelan pe suport de zirconiu, coroane de portelan pe suport de remanium Crom-Nickel, coroane dentare provizorii acrilat.

Profilaxia ofera servicii de preventie a aparitiei bolilor dentare prin igienizari periodice, fluorizari, detartraje si educatia privind mentinerea sanatatii orale.

Parodontologia este specialitatea care trateaza afectiuni ale gingiei si ale ligamentelor care sustin dintele in os. Gingivita este faza incipienta a acestor boli si este reversibila prin tratament corespunzator.
Netratata evolueaza spre boala parodontala ( parodontoza).