ProgramL – V: 9.00 – 20.00

Programeaza-te acum! 0760257337 / 0722834570

O noua metoda de abordare a apneei in somn- aparatul Somnodent

apnee in somn

Ce este apneea obstructiva in somn (OSA)?

Apneea in somn este o disfunctie a cailor aeriene in somn. Practic, respiratia se opreste si reporneste de multiple ori, pentru ca tesuturile moi din zona posterioara a gatului colapseaza si infunda caile aeriene. Creierul si intregul organism sunt astfel private de oxigen de sute de ori in timpul somnului, iar ciclurile normale de somn sunt intrerupte.

Pacientii care sufera de aceasta tulburare a somnului au urmatoarele simptome:

– Sforait cronic si zgomotos
– Senzatie de oboseala la trezire si pe parcursul zilei desi orele de somn au fost suficiente
– Treziri repetate pe parcursul noptii, uneori cu senzatie de sufocare
– Dureri de cap la trezire
– Oboseala in timp ce conduc
– Pierderi de memorie, concentrare dificila, tulburari de dispozitie, iritabilitate

Care sunt consecintele apneei obstructive in somn netratate?

Nediagnosticata sau netratata, OSA poate duce la cresterea tensiunii arteriale, boli cardiovasculare, AVC, depresie, cresterea riscului de accidente rutiere

Care sunt variantele de tratament pentru apneea in somn?

Medicul specializat in tulburarile de somn (pneumolog sau ORL-ist) face o serie de investigatii in urma carora determina severitatea apneei si tipul de tratament recomandat (poate fi chirurgie, masca CPAP care impinge aerul cu presiune sau dispozitivul intraoral)

Cu ce va putem noi ajuta?

Incepand din anul 2018, medicii din clinica noastra ofera pacientilor cu apnee obstructiva in somn o alternativa mai confortabila la masca CPAP, dispozitivul Somnodent. Dispozitivul Somnodent este usor de folosit, fiind format din doua gutiere de culoarea gingiei, confortul și calitatea dispozitivului sunt de o importanță fundamentală pentru a obține beneficii clinice maxime din aceasta. Deoarece pacienții își vor purta dispozitivele toată noaptea, este important să se asigure o formă care să se potrivească perfect, lucrând îndeaproape cu medicii stomatologi specializați în tulburări de somn.
Aparatul Somnodent este un dispozitiv intraoral personalizat care asigura o pozitie mai anterioara a mandibulei in timpul somnului, astfel incat caile aeriene sunt largite si respiratia devine mult mai usoara.
Dispozitivul Somnodent a fost folosit cu succes in tratarea simptomelor OSA (formele usoara si moderata) in peste 400.000 de cazuri in lumea intreaga, iar 91% dintre utilizatori declara ca viata li s-a imbunatatit considerabil in urma folosirii acestui dispozitiv.

Care sunt pasii?

Daca aveti deja diagnosticul de apnee obstructiva usoara sau moderata, si aveti recomandare de folosire a mastii CPAP dar nu o suportati, va asteptam in clinica pentru a va povesti mai multe despre dispozitivul Somnomed si pentru a incepe masuratorile in vederea fabricarii lui.

Daca nu aveti diagnosticul confirmat dar aveti simptomele de mai sus, va asteptam in clinica si va vom pune il legatura cu unul dintre medicii nostri colaboratori ORL specializati in acest tip de probleme.