Program: L – V: 9.00 – 20.00

Programează-te acum!

#8 Ce să faci când te umfli de la un dinte/măsea?

  • Se aplică comprese cu apă rece pe zona umflată. Temperatura scăzută reduce umflătura și diminuează durerea. Compresele se țin alternativ cu pauze de 10 minute (10 min rece – 10 min pauză). Compresele să nu fie foarte reci (nu de la congelator).                                                                                      
  • Se recomandă antiinflamatorii (ex: Nurofen, Ketonal, Paracetamol) – 2 pastile pe zi, la intervale de 12 ore timp de 3 zile. Se pot lua și antibiotice, ex: Amoxicilina, dar de preferat să le luați doar la recomandarea medicului dentist.                                                                                                                                       
  • Prezintă-te de urgență la medicul dentist, pentru a descoperi cauza și a o înlătura, altfel umflătura poate evolua spre zone anatomice cu risc vital (gât, sinusuri, tâmple și chiar mediastin).

 

CE SĂ NU FACI CÂND EȘTI UMFLAT:
– Să nu aplici cald pe zona respectivă.
– Să nu masezi zona umflată.
– Să nu folosești leacuri băbești. Cele de care am auzit până acum sunt să aplici varză sau pâine înmuiată în apă sau comprese cu alcool. Toate pot agrava umflătura.
– Să nu iei antiinflamatorii la intervale orare mai mici de 6 sau 8 ore. Nu își vor face efectul și îți pot produce arsuri la stomac.
– Să nu aștepți mai mult de 2-3 zile dacă vezi că nu se dezumflă. Prezintă-te urgent la medic!!

 

Urgente stomatologice

Echipa noastra formata din medici specialisti cu experienta este pregatita sa va trateze orice urgenta stomatologica, in regim de urgenta.

Programati-va acum si beneficiati de o reducere de 10% la tratamentul de urgenta!