Programează-te acum!

Descoperiți Profesionalismul și Experiența de Top în Chirurgia Orală și Maxilo-Facială cu Dr. Anca Ionescu

Bun venit la clinica noastră stomatologica Smile Dental Spa!
Aici vă va întâmpina Dr. Anca Ionescu, medic specialist în Chirurgie Orală și Maxilo-Facială.

Experiență vastă în inserarea implanturilor dentare:
Cu o carieră în domeniul chirurgiei orale și maxilo-faciale de peste 13 ani, dr. Anca Ionescu este un expert în inserarea implanturilor dentare. Datorită abilităților sale chirurgicale de excepție și cunoștințelor solide în domeniu, pacienții noștri pot beneficia de soluții durabile și eficiente.

Profesionist de excepție:
Dr. Anca Ionescu a demonstrat de-a lungul anilor că este un profesionist desăvârșit în domeniul său. De la consultarea inițială până la finalizarea tratamentului, abordarea sa atentă și meticuloasă asigură pacienților noștri că se află în mâini sigure. Datorită atenției sale la detalii și abilităților de comunicare empatică, pacienții noștri se simt înțeleși și sprijiniți pe tot parcursul procesului de tratament.
Diagnostic corect și plan de tratament personalizat:
Unul dintre aspectele cheie care diferențiază dr. Anca Ionescu este abilitatea sa de a pune diagnosticul corect în fiecare situație medicală. Ea oferă pacienților noștri un diagnostic precis și cuprinzător. Pe baza diagnosticului, ea dezvoltă un plan de tratament personalizat, adaptat nevoilor individuale ale fiecărui pacient.
Echipa din spatele succesului:
Dr. Anca Ionescu lucrează în echipă cu un grup de profesioniști dedicati și bine pregătiți, care împărtășesc aceeași pasiune pentru stomatologie. Echipa noastră se străduiește să ofere pacienților cele mai bune servicii medicale și să creeze o experiență plăcută și reconfortantă în timpul fiecărei vizite.
Vă invităm să programați o consultatie!

Despre implantologie - implanturi dentare

Implantul dentar este o rădăcină artificială care se inserează în os și creează suportul pentru viitoarea lucrare dentară.

Tehnica de inserare este nedureroasă și este realizată de medici chirurgi specializați în chirurgie orală si maxilo facială.

Implanturile dentare sunt o soluție inovativă aplicată cu succes în ultimii 50 de ani. Sunt recomandate atât în cazul lipsei unui singur dinte, cât și în cazul lipsei mai multor dinți. 

Având ca suport implanturile dentare, medicul poate construi mai multe tipuri de lucrări protetice. (coroană dentară simplă, punți extinse sau proteze complete fixe sau mobilizabile)

La ce ne ajută implantul dentar?

Beneficiile și avantajele implanturilor dentare


În primul rând, înlocuirea dinților pierduți cu implant dentar asigură preluarea funcției masticatorii în mod natural, la fel ca în cazul dinților naturali.

Acest lucru se resimte de către pacient sub forma unui mare confort, care nu se poate asigura prin nicio altă metodă de protezare.

Din punct de vedere estetic, pe implantul dentar se realizează dinți cu aspect comparativ cu cei naturali, fiind tehnica cu cele mai bune rezultate.

Ca durată de viață, implantul dentar este garantat minimum 10 ani, însă în majoritatea cazurilor rezistă toata viața.

Implantul dentar reduce încărcarea pe celelalte structuri orale (dinți, gingie) deoarece asigură suport independent coroanelor, punților sau protezelor mobilizabile.

Un dinte înlocuit prin implant dentar nu afectează dinții alăturați, deoarece este eliminată necesitatea șlefuirii acestora. Această operațiune este absolut obligatorie dacă spațiul edentat va fi restaurat cu ajutorul unei punți dentare.

De ce este important să apelăm la implant dentar pentru înlocuirea cât mai rapidă a dinților lipsă?

În urma extracțiilor dentare, în cavitatea bucală se vor forma mai multe spații edentate (fără dinți).

În timp, la nivelul acestor spații vor apărea modificări ireversibile:
– Migrarea dinților antagoniști către locul gol rămas în urma extracției;
– Migrarea sau înclinarea dinților vecini, micșorând spațiul edentat;
– Retragerea osului alveolar în timp.

Aceste modificări duc la afectarea gravă a funcțiilor aparatului dentar: masticatorie, estetică și fonatorie. 

De aceea, în urma unei extracții dentare, recomandăm restaurarea dinților lipsă cât mai repede cu putință prin implanturi dentare. Dacă intervenția se face la timp, pacientul poate evita intervenții pregătitoare, ce presupun reconstrucția osului alveolar.

Indicații și contraindicații

Indicații:

a) Lipsește un singur dinte, iar dinții vecini spațiului edentat sunt sănătoși.

În această situație, singura soluție care să nu afecteze dinții sănătoși va fi implantul. 

Alternativ se va apela la confecționarea unei punți care implică șlefuirea dinților alăturați.

b) Absența mai multor dinți – confecționarea unei punți va fi posibilă prin folosirea a cel puțin 2 implanturi dentare.

c) În cazul lipsei tuturor dinților de pe arcadă se poate confecționa o proteză dentară (fixă sau mobilizabilă). Aceasta are ca suport implanturi dentare și din punct de vedere estetic și funcțional este net superioară oricărei forme de proteză totală.

Această soluție redă încrederea pacientului, confortul masticației este foarte mare. De asemena, ajută la menținerea sănătății bucale și încetinește îmbătrânirea feței.

Contraindicații:

a) Pacienții cu diabet zaharat, tumori maligne, afecțiuni cardiovasculare sau hipersensibilitate și alergii la materialele din care sunt confecționate implanturile, boli cu imunodeficiență (HIV).

b) Copiii până la vârsta de 18 ani.

c) Există și situații care împiedică montarea unui implant dentar. Câteva exemple: osul alveolar este slab reprezentat sau sinusul maxilar, nervul alveolar inferior au o poziție care ar putea interfera cu implantul dentar.

 În aceste cazuri este necesară pregătirea prin intervenții chirurgicale specifice.

Din ce material este confecționat un implant dentar?

Titanul este materialul cel mai popular, fiind cel mai bine tolerat de organism.

Se integrează foarte bine și stimulează formarea țesutului osos în jurul implantului.

Recent, au apărut bonturile artificiale din zirconiu. Acestea sunt indicate atunci când peste implanturile dentare se vor executa coroane de zirconiu. 

Bonturile din zirconiu oferă o estetică deosebită, iar rezistența și duritatea lor sunt excelente.

Cu ce mărci renumite de implant dentar colaborăm?

La clinica stomatologică Smile Dental Spa colaborăm doar cu producători renumiți în implantologie, cum ar fi MIS (Israel), BREDENT (Germania), Zimmer (U.S.A.).

 

Alexandra Dumitrescu
Alexandra Dumitrescu
2024-06-25
Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.
Oameni profesionisti si primitori, m au ajutat cand aveam nevoie de o obturație. Preturile decente, curațenie si ce m-a impresionat placut a fost ca am primit consultatie ptr fiecare dinte in parte si mi s a spus ce probleme are si schema de tratament. Asta nu am mai intalnit la alte cabinete si mi a placut enorm ca si au rupt din timp sa mi faca o evaluare generala. Il recomand pe dr Botoaca Constantin deoarece mi a raspuns la toate intrebarile si a lucrat extrem de fin in cele 2 sedinte pe care le am avut pana acum.
Arina Dobre
Arina Dobre
2024-06-18
Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.
Ador acest loc si mereu ma face sa ma simt bine si neinfricata!
Ina Maxim
Ina Maxim
2024-06-17
Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.
Recomand celor cu frică de dentist și cu experiențe nu prea bune în alte locuri. Cabinetul nu "miroase" a dentist, scaune comode, iar doamna doctor Diana Marin este minunată, este tânără, prietenoasă, profesionistă, comunică și poți întreba orice. Pentru mine, să tot revin până am rezolvat tot ce aveam de rezolvat a fost un miracol. Pentru care îi mulțumesc! ????
Catalin Lopata
Catalin Lopata
2024-02-28
Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.
Echipa faina si servicii de calitate. Recomand!
Daniel Popa
Daniel Popa
2024-02-28
Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.
Recomand cu încredere, personal amabil, mă întorc de fiecare dată cu drag.
suntdumi
suntdumi
2023-12-23
Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.
Recomand cu cea mai mare încredere aceasta clinică. Dna. Doctor Ana Maria Ghidan s-a ocupat de problemele mele și cu ajutorul ei am scăpat de aceasta frică.
Adrian B
Adrian B
2023-12-20
Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.
Recomand clinica deoarece medicii aleg sa prelungeasca viata unui dinte natural in loc sa il inlocuiasca.

Implant dentar – Soluții personalizate pentru fiecare pacient al clinicii Smile Dental Spa – Dr. Anca Ionescu

Medicul specialist în Chirurgie Oro-Maxilo-Facială va stabili, în urma unei consultații amănunțite, ce plan de tratament veți urma. Este necesară o radiografie panoramică cu rol orientativ.
În urma examinării dinților restanți, a stării suportului osos din spațiile edentate și a ocluziei/mișcărilor masticatorii, specialistul implantolog va elabora planul de tratament, în vederea realizării implantului dentar.
Pentru reușita implantului dentar, colaborarea dintre pacient și medicul chirurg este esențială. Nu vom recomanda această soluție decât acelor pacienți care, în urma consultației inițiale, prezintă potențial de succes.
Afecțiunile danturii pot fi depistate de medicul stomatolog înainte ca durerea să te avertizeze asupra lor. În fază incipientă, tratamentele sunt și mai ușoare, mai nedureroase și mai ieftine!
La clinica noastră aveți posibilitatea achitării tratamentelor stomatologice complexe în rate fixe, fără dobândă.
Programați-vă acum accesând secțiunea contact!